ajándék · újrahasznosítás · diy · gyerekeknek · otthonra

Filléres ötlet: cipős-csocsós doboz

Nem tehetünk róla, nálunk fiú uralom van. Sehol egy cuki rózsaszín póni, vagy baba, vagy lányos-masni-bármi. Nálunk autók, kardok, lovagok, nindzsák és lego-lego minden mennyiségben. (Csak csendben, csak halkan súgom, sőt mi több, nem is súgom, csak titokban reménykedem, hogy az októberben közénk érkező következő Masni-Baba kislány lesz. Igen, igen, kislány. Ennyi fiú után… Lesznek pónik, meg rózsaszín harisnyák, és flitterek, és csillámok… :)) Szóval. Fiúk. Az előző felsorolásból kimaradt a foci. Vasárnap pedig gyereknap. Ezzel aprósággal készülök nekik, remélem, nagy lesz a boldogság. Ha csak 10 percre egyszerre, 10 percre, de éljen a cipős doboz újrahasznosítás, éljen a csocsó!

csocso_14

csocso_01Amire szükséged lesz: egy erős falú cipős doboz, 6 mm átmérőjű farudak (barkácsboltban kapható méteres darabokban), kisebb facsipeszek – 10 db, festék, ecset, lyukasztó, dekortapasz, sniccer.

csocso_02Mérd le a cipős dobozod szélességét, és a farudakat vágd fel úgy, hogy a dobozból két oldalra legalább 8-8 cm-t kilógjanak. Így lehet majd kényelmesen megfogni a rudakat.

csocso_03Végezz tesztet. Tedd fel a csipeszeket a rudakra, és nézd meg, hogy  ilyen elrendezésben 1., nem érnek le a földig, 2., milyen elrendezésben nem érnek össze, amikor forgatod őket.

csocso_04Ahol bejelölted, ott lyukaszd ki. Én most övlyukasztóval dolgoztam, de ha nem kell túl mélyre lyukasztani, akkor sima irodai lyukasztó is jó lesz. Fontos, hogy a rudakkal majd nagyítsd egy kicsit a lyukakat, hogy könnyebben mozogjanak majd benne.

csocso_05Most következzen a festés! A rudakat és a csipeszeket, ha nagyon szálasak, akkor csiszold át csiszolópapírral. Én most a csipeszeket, az egyszerűbb festés érdekében szétszedtem, majd festés után összeraktam újra.

csocso_06

csocso_07Amikor megszáradt a festék, ragasztóval felraktam a csipeszeket a rudakra. Elhelyeztem őket, majd ragasztóval véglegesen rögzítettem.

csocso_08

csocso_09A doboz két végén vágtam két kapu-lyukat. Mivel a vágás nem szép, ezért a kapu keretét dekortapasszal díszítettem.

csocso_10

csocso_12

csocso_11

csocso_13

Indulhat a meccs!!!!

Még több ötlet gyerekeknek itt! Kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s