5+1 · gyerekeknek

5 szuper első olvasási élmény gyerekeknek nyárra

Bizony, bizony itt a nyári szünet, akár vártunk, akár nem. Mi valószínűleg kevésbé, mint a gyerek, de higgyük el, nagyon jó lesz az elkövetkező pár hét! Remek időtöltés lehet az olvasás is számukra, így most ebben adunk Nektek segítséget, hogy mit is adjatok a kezükbe!

1. Mágikus Állatok Iskolája sorozat. Az iskolai falai titkot rejtenek… A szerencsések itt életre szóló barátra lelnek. Életre szóló barátra, egy mágikus állatra. Egy állatra, amelyik beszélni is tud. De szavait nem érti meg akárki… Szerencsére már megjelent az első után a második kötet is, így nem kell sokat várni a folytatásra :)!

mag_allatok_01

mag_allatok_02

 

2. Szeretek olvasni sorozat gyönygszemei: Az éjszaka réme, Alfonz és az űrlények, Kókusz Franci, a fodrász titkosügynök. Ezek a mesekönyvek remek első olvasási élmények, nagy betűvel szedve, vidám illusztrációkkal díszítve. Mini meseregények 4-6 fejezetből állnak, könnyen követhetőek és maga a nyelvezet is egyszerű. Az éjszaka rémében Peti nyomozásba kezd, hogy hová tűnt az éjjel leple alatt kedvenc játékhelikoptere, Alfonz egy különleges, huszonnegyedik kerületi iskolába jár, ahová rajta kívül földönkívüliek is járnak, és Kókusz Franci, a Pintyőke Sándor utcából pedig tulajdonképpen titkosügynök, csak senki sem tudja róla…

az_ejszaka

alfonz

franci

 

3. Sütit sütni jó dolog? De még mennyire! Az Édes vakáció című könyvben csatlakozhat az olvasó te is Willow-hoz és Deliához, és elkészítheti a pompás csokis puffinjukat, barackos palacsintájukat és a többi ízletes édességet is, melyek receptjét a könyv lapjai közé hintve lehet megtalálni! Jó olvasást, jó sütést!

edes_vakacio

 

4. Táborba készül a gyerek? Szerintem ezt a könyvet (75 tuti tipp kezdő és haladó túlélőknek 2. – Nyári tábor) mindenképpen “fejtsd” a konyhapulton, tetszeni fog neki :)!

75_tuti

 

5. Végül, de nem utolsó sorban, hatalmas személyes kedvencünk Marék Veronika legújabb kötét ajánljuk a figyelmetekbe, A kék kerítés -t… Mert bizony van valahol egy kék kerítés, amelyik szereti, ha rajzolgatnak rá… A kék kerítés falán szereplő krétarajzok,  festékfeliratok előtt sok gyerek játszik, az olvasó minden mesével egyre jobban  megismeri őket, és bepillantást nyer az életükbe…

akekkerites

Jó olvasást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s