ajándék · diy · gyerekeknek · otthonra

Varrj autós tárolót – így rend lesz a kocsiban!

Gyerekkel az élet, és most jöhetne az összes közhely… Én csak egyet mondok: gyerekkel az élet csupa játék. Értem a szó fizikai értelmében is. A nappalitól a konyhán át az előszobáig, és persze a kocsiig nincs olyan hely, ahol ne pihenne egy dinó a meteorbecsapódás után, ne várna megragasztásra egy letörött darabka, ne utazna velünk egy figura, hogy világot lásson, vagy egyszerűen csak vacsora előtt épp a szőnyeg közepére hullik ki a félig kész lego űrhajó a gyermeki kézből. Szóval fizikailag mindenhol van. Egy-egy darabka, vagy épp egy fél uzsis dobozra való, de hempereg, gurul, alszik, fekszik, álmodik, pihen. Bármi. És akkor még nem szóltam az indító közhelyem második értelméről, hogy gyerekkel az élet tényleg csupa játék, hiszen a mindennapok játékok, és most nem csak arra gondolok, hogy ülünk a szőnyegen és bőszen ninja harcolunk, hanem arra, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy jól érezzük magunkat. Erről majd írok máskor, de most vissza a fizikai játékokhoz.

Szeretem a rendet, persze az igényeimet, az évek során alább adtam (hahaha), de igyekszem. Ezért is találtam ki ezt az autós tartókát, melyet könnyen tépőzárral bármilyen fejtámlára rögzíthetünk, belseje viaszos vászonnal bélelt, így akár trutyis szemetesnek is remek. Persze ne használjuk egyszerre trutyinak és tündérruhás póniknak, mert az nem jó. A lényeg, hogy íme egy tartóka, mellyel a kocsiban is talán könnyebben tarthatunk rendet!

autos_tartoka

autos_tartoka_01Amire szükséged lesz:

4 db 31×31 cm-es erősebb vászon anyag, 2 db 31×31 cm-es átlátszó műanyag fólia, vagy viaszos vászon (én ezt használtam), 40 cm hosszú, 25 mm-es táskapánt (heveder),  táskaflíz (opcionális, de jobb tartást ad a tárolónak), cérna, olló, ceruza, varrógép

autos_tartoka_021. Vasaljunk táskaflízt 2 db 31×31 cm-es textildarab hátoldalára (kövessük a vasalási útmutatót, mielőtt a flíz a vasalónk talpán marad!). Majd fektessük a táskaflízzel felvasalt darabokat színnel egymás felé magunk elé (tehát a flízes oldal legyen kívűl.)

autos_tartoka_032. Varrjuk végig a jobb, az alsó és a bal oldalát. A tetejét hagyjuk nyitva.

autos_tartoka_043. Most jön a tartóka aljának a “kidobozolása”.  Fogjuk meg az egyik alsó sarkot, hajtsuk derékszögbe, majd egy centi segítségével mérjünk ki a középvonaltól 5-5 cm-t a széléig.

autos_tartoka_05

autos_tartoka_064. Rajzoljuk fel az anyagra a csíkot. Varrjuk végig, és a sarkot vágjuk le, és a vágást cikkcakkozzuk végig többször. Ismételjük meg a 3-4. pontot a másik oldalon is.

autos_tartoka_075. Amikor készen vagyunk, fordítsuk ki, így kell kinéznie a tartónak.

autos_tartoka_086. Most következik a bélés. Fektessük magunk elé az egyik megmaradt textildarabot színnel felfelé. Erre tegyük rá a 2 réteg fóliát, majd fektessük rá zárásképpen még egy textildarabot színnel lefelé. Varrjuk végig a jobb oldalát és a jobb alját 8 cm hosszan, majd a bal oldalát és a bal alját 8 cm hosszan. Alul középen maradjon nyitva (itt fogjuk kifordítani).

autos_tartoka_097. Itt a bélés tasakon is végezzük el a “kidobozlást”, mint a 3. – 4. pontban olvasható.

autos_tartoka_108. Most nagyon kell figyelni: húzzuk egymásra a bélés tasakot és a táskaflízes külső tasakot úgy, hogy a színük legyen egymás felé. Kifelé a bélés belseje legyen (fólia), legbelül pedig a táskaflíz. Gombostűzzük össze végig felül, majd varrjuk körbe.

autos_tartoka_119. Most jön a mutatvány: ki kell fordítanunk a tasakot a bélésen hagyott lyukon keresztül. Óvatosan, türelmesen haladjunk, a fólia eléggé tapad, és a lyuk lehet, hogy szűknek bizonyul, de apró lépésekben sikerülni fog. Ha ezzel megvagyunk, díszítésképpen öltsük végig a tetején is egy varrással, a színén.

autos_tartoka_1210. Fogjuk meg a táskapántot, és égessük el (gyufával, öngyújtóval) a végeit, hogy ne bomoljon. Mivel sok autóban eltérő méretű a fejtámasz tartójának a távolsága, ezért mérjük le a miénket, és eszerint helyezzük rá a tartóra (oldalról számítva 8-8 cm-re) a pántot. FIGYELEM! A fotózás óta több ilyen tartókát is varrtam és végül az bizonyult a tuti megoldásnak, hogy tépőzárasra varrtam ezt a pántot! Javaslom Nektek is, sokkal könnyebb fel és levenni, és így nem kell fejtámla tartókat sem méregetni!!!

autos_tartoka_1311.  Varrjuk rá kívülről a pántot a tárolónkra, és a pánt középére tegyünk egy 4-5 cm-es tépőzár csíkot!

Így elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnik a leírás, de nyugi, menet közben minden szépen letisztul, és könnyű lesz megvarrni! Jó munkát!

DSC_6240

DSC_6244

DSC_6247ÖTLET: ha hosszabb fület varrunk rá, akkor, a sebváltóra akasztva szemetesként is használhatjuk!

Még több játéktároló ötletért kattints!

Varrj tárolókat és rakj rendet a fiókokban is!

Kukamanók és apró kütyük lakhelye

Hangtompító fiókba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s