ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · otthonra

Csinos szellőborzoló

Vannak olyan dolgok az ember életében, amik tulajdonképpen nem jók semmire. Egyetlen funkciójuk van, hogy szépek legyenek. Hogy lehessen bennük gyönyörködni, hogy dekoráljanak. Na, ez a szellőborzoló is pontosan ilyen. Nagyon régóta szerettem volna a kertben a fákra ilyen szélfogókat tenni, amiknek nem is tudom, hogy igazából mi a nevük. Ezért találtam ki a szellőborzolót. Nekem tetszik, azóta is, ha kiülök a kertbe, hosszú percekig el tudom nézni, ahogy a szél eljátszik a szalagokkal. Készítsétek el Ti is!

konzerv_szeldoboz

konzerv_szeldoboz_01

konzerv_szeldoboz_06Amire szükséged lesz: pár kiürült konzerv doboz, ecset, fehér akril festék, dekupázs ragasztó, izgalmas mintás szalvéták, szalagok minden mennyiségben, ragasztópisztoly, olló, fúrógép, vagy nagy szög, és pár méter kenderzsinór.

konzerv_szeldoboz_07Az alaposan elmosogatott, és éles éleitől megszabadított konzervdobozokat fesd fehérre az akril festékkel. Erre azért van szükség, mert az alap fém színen nem mutat majd szépen a szalvéta mintája. Ha szükséges fesd 2 rétegben (én most megtettem).

konzerv_szeldoboz_08

konzerv_szeldoboz_09Kend be egy réteg ragasztóval a megszáradt festékes részt, fektesd rá a szalvéta legfelső rétegét, és óvatos mozdulatokkal simítsd a ragasztóba, szintén ragasztós ecsettel. Pár cm-ként dolgozz, mire teljesen körbeérsz.

konzerv_szeldoboz_10Amikor kész a szalvéta felragasztás is, egy nagy szöggel üss lyukat a konzervdoboz alján, középen. Ha van fúród, akkor fém fúrószárral, fúrj lyukat.

konzerv_szeldoboz_11

konzerv_szeldoboz_12Fűzd bele a kenderzsinórt, csomózd meg, és kész is az akasztó.

konzerv_szeldoboz_13A szalvétával harmonizáló színű szalagokkal díszítsd a konzervdoboz “száját”. A szalagokat legegyszerűbben ragasztópisztollyal tudod rögzíteni.

konzerv_szeldoboz_02

konzerv_szeldoboz_05Amikor készen van, akaszd fel kint valamelyik fára, vagy bent a falra, vagy bárhová, és gyönyörködj bennük!

Még több újrahasznosított, dekorációs ötletért kattints!

5 perces DIY: vicces konzervdoboz váza

Cipős doboz csocsó

Varrj tartókát régi farmeredből!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s