dekoráció · otthonra · promóció

Hat csodanövény, amiből bútor készül

Egy olyan rendkívüli együttműködésről szeretnénk Nektek beszámolni, melyre reméljük, a jövőben egyre több példát látunk majd. Az IKEA összefogott vietnámi és indonéz gyártókkal, és megalkották a NIPPRIG kollekciót, mely megújuló anyagokról és azok természetes strapabírásáról szól, olyan hagyományos előállítási módszerrel ötvözve, mint a kézi fonás. Az eredmény egy igazán egyedülálló lakberendezési terméksorozat, amely a természetes anyagok barátságos hangulata és szépsége előtt tiszteleg, a hagyományos, kézművesek által készített, egyedi megjelenéssel ötvözve. A sorozat darabjait júniustól Te is megvásárolhatod az IKEA áruházakban!

PH124618

PH124491

PH124490

És akkor jöjjenek a fantasztikus növények, melyeket szeretnénk bemutatni Nektek!

1. A bambusz, a világ leggyorsabban növő növényei közé tartozik. Szuper erős és könnyed alakíthatósága, formálhatósága miatt bútorok alapanyagaként rendkívül népszerű!

bambusz

PH124613A képen látható NIPPRIG lámpaernyő bambuszból készült.

2. A kókuszt, már az ókor óta hasznosítják. Leveleit, törzsét és a dió külső burkát is felhasználják kötélkészítéstől kezdve a kosarakon keresztül, egészen a seprűk gyártásáig.

kokusz

PH124485A képen látható NIPPRIG seprűk kókuszszálakból készültek.

3. A Rattan, a főleg Indonéziában honos növények gyűjtőneve, melyek a bútoriparban régóta közkedvelt alapanyagnak számítanak. A növényeket forró vízben puhítják, majd napon megszárítják és végül íves bútorokká hajlítják.

rattan

PH124503

PH124609A képeken látható fekete hajlított, NIPPRIG bútorok rattanból készültek.

4. A banánfa törzsének erős rostjai remekül használhatók szövéshez és fonáshoz. A bútorok, kiegészítők elkészítéséhez a növény azon részeit használják fel, amelyeket máskülönben kidobnának a gyümölcsszüret után.

banan

PH124518A képen látható NIPPRIG ládák banánfa rostokból készültek.

5. A tengerifű, az egyike a legősibb szövéshez használt alapanyagoknak Délkelet-Ázsiában. A növény tengerben, illetve a folyók torkolatánál nő, és kiszárítás után erős, rendkívül rugalmas alapanyag lesz belőle.

tengerifu

PH124431A képen látható, NIPPRIG táskát tengerifűből fonták.

6. A vízijácint buja, gyorsan növő vízinövény, amely világszerte rendkívül agresszívan terjeszkedik a trópusi vizekben. Kiszárítás után tartós, fonható alapanyag nyerhető belőle.

vizijat

PH124616A képen látható NIPPRIG ülőpárna vízijácintból készült.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s