recept

Recept: könnyű kókusztej házilag

Kókusztejet venni boltban elég lutri dolog. Vagy lehet, hogy csak nekem volt eddig pech-em, de sokszor fémes ízű, borzasztó löttyök kerültek a kezem közé. A mostani recept egy könnyű, lágy kókusztejet ad, nem lesz túl zsíros se (ami pici zsír kiül, azt nyugodtan tegyétek félre, sütéshez-főzéshez remek!). Ezt a kókusztejet használjátok italok (pl. limonádék) elkészítéséhez, vagy kásákat is főzhettek belőle (kölest, zabpelyhet). Klasszikus távol-keleti ételek elkészítéséhez azonban nem ajánlom, ahhoz szerintem túl híg. Ételekbe, főzéshez én ezt ajánlom nektek, de most vissza a kókusztejhez!

DSC_8331

Tegyél egy lábosba 10 dkg kókuszreszeléket, vagy friss kókuszdióból a fehér belsejét (szintén 10 dkg-t), és tedd fel főni egy liter vízben. Forrald 15-20 percig. Hagyd langyosra hűlni, majd turmixold botmixer segítségével 5-6 percig. A kókuszreszelék nem fog teljesen feldarabolódni, de nem is ez a cél.

DSC_8339

Szűrőn keresztül szűrd egy zárható üvegbe, vagy edénybe, és felhasználásig hűtőben tartsd. Érdemes 2-3 napon belül felhasználni, tovább nem tudom, hogy eláll-e. Nálunk előbb elfogy…

 

Még több egyszerű receptet itt találsz:

Készíts mandulavajat otthon, féláron!

Avokádós csokikrém

Béna biztos, szuperfagyi