5+1 · diy · gyerekeknek · recept

Szünidei foglalkoztató – 2. hét

Múlt heten indítottuk, és nagyon örülünk neki, hogy ennyire tetszik Nektek, a szünidei foglalkoztatónk! Anikóval, a napfényillata blog írójával közösen gondoltunk egy nagyot, és összefogtunk! Mostantól a szünidő végéig minden héten hétfőn egy közös ajánlót készítünk Nektek, melyben kreatív ötleteket, recepteket, programajánlókat és mindenféle érdekes és hasznos dolgot gyűjtünk össze, hogy még jobb, még szebb, még lazulósabb és kreatívabb legyen a szünidő! Fogadjátok szeretettel második heti foglalkoztató gyűjtésünket! Ha van ötletetek, kérésetek, kérdésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide a bejegyzés alá! Köszönjük!

szunidei_foglalkoztato_02-2

Kreatív tennivalók

1. Hipi-hopi 5 perc alatt, házilag – Kiváló mozgásfejlesztő, retro játék, a nyári szünet kihagyhatatlan kelléke! Újrahasznosított alapanyagokból 5 perc alatt elkészíthető :)!

hipi

2. Tinikorunk slágere, a csomózott karkötő – elő a régi fonalakkal, cérnákkal, és csomózzunk újra!

karkoto_csomozas

3. Kőgyurma – csinálj követ gyurmából!

kogyurma

4. Filléres gumikarkötő szövőke – egy parafa dugó, pár fejes rajzszög, és már készülhetnek is a szuper csinos és trendi gumis karkötők!

gumis_karkoto_diy_02

Receptek

1. Dörmi maci – házilag! Ideális útitársunk lehet minden kisebb-nagyobb kiránduláson, úton!

dormi

2. Villámgyors szendvics-helyettes. Ha már unod a klasszikus kiflibe, zsemlébe csomagolt köztes étkezéseket, akkor válts!

toltott_tortilla_05

Úton

1. Mi kerüljön az útipatikába? Homeopátiás szerekből ez a lista szerintünk nagyon hasznos!

homeoKép forrása

2. Készíts telefonszámos, neves karkötőt gyerekednek nyárra! Hidd el, nagyon hasznos lehet!

karkoto

Program ötletek

1.  Szerintünk fantasztikus ötlet, Ti már voltatok? Vagy terveztek menni? Irány a mezítlábas park!

mezitlabas

2. Alma együttes, megvan? Itt találod az összes nyári koncertjüket! Szerintünk érdemes egyszer felkerekedni és elmenni, nemcsak a gyerekeknek móka 🙂

alma

Tartalmas hetet kívánunk Nektek!