ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Kavicsmonogram – szép nyári emlék

Íratlan szabály gyakorlott természetjárók és természet szeretők körében, hogy semmit se hozunk haza a sétáról, kirándulásról, hanem mindent szépen a saját környezetében csodálunk meg, és ott is hagyjuk, hogy az utánunk jövők is láthassák. A kavicsok is jobb, ha ott maradnak, ahol voltak, de – és most következik a nagy vallomás – én meg szoktam engedni a fiamnak, hogy egy-egy kavicsot hozzon el emlékbe. Most az óvónéninek szeretett volna ajándékot készíteni a kavicsokból – ebben segítettem neki.

koves_betu_01Amire szükséged lesz: egy képkeret, vastag kartonlap, kinyomtatott betűsablon (arról, hogy hogyan készíts betűsablont, itt találsz egy bejegyzést), akril festék, vagy dekor paint soft festék, ecset, sniccer, ragasztó és persze kavicsok :).

koves_betu_02Amennyiben natúr keretet használsz, és szeretnéd lefesteni, akkor tedd meg. Ha olyan képkereted van, aminek a hátfala sima, homogén és erős, akkor fesd be azt, ha nem sima (pl. látszanak rajta a rögzítők, vagy lyukas), akkor fogj egy vastagabb karton lapot (én most egy kiürült reggeliző pelyhes dobozt vágtam szét), és fesd be a kívánt színre. FONTOS! A kartonlap mindkét oldalát fesd be (első oldal fest – száradás – másik oldal fest), mert a festék “meghúzza” a kartont, így hullámos lesz a lapod, ha csak az egyik oldalát festetted meg!

koves_betu_03Amikor teljesen megszáradt az alap festéke, akkor finoman meg is csiszolhatod (a kartont is, de tényleg csak egy picit), így koptatott hátlapot kaphatsz. Most fogd meg a kivágott sablont, és rögzítsd az alapra.

koves_betu_04Indulhat a játék! A kavicsokat kezd elrendezni. NE RAGASZD ODA ELSŐRE. Ez egy amolyan kirakós játék, hogy hogyan illenek legjobban a kavicsok a sablonra.

koves_betu_05Amikor elégedett vagy az eredménnyel, akkor állj neki, és ragasztgasd fel a kavicsokat. Ügyelj arra, hogy a sablon ne legyen ragasztós, különben nem fogod tudni visszaszedni. A ragasztó száradására várni kell, akár 1-2 órát is, így addig ne piszkáld a képet, viszont szedd le a sablont, ha esetleg valahol mégiscsak ragasztós lett, akkor ne kössön oda :).

koves_betu_07

koves_betu_08Készen is vagyunk, mehet a keretbe a kép!

Még több nyári ötletet itt találsz:

Menő, flitteres felirat sapkára

Benzincsőből ékszer – tekerj karkötőt

Strandtáska ombre-festés

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s