ajándék · újrahasznosítás · diy · gyerekeknek

Béla, a kabala zoknibaba

Így a nyári szünet vége felé, amikor is közeledik egy újabb szakasz mind gyermekünk, mind a mi életünkben, ilyenkor előfordul, hogy izgulunk, tartunk a mástól, az újtól, az ismeretlentől. Ezért kelt életre nálunk Béla. Bélát zokniból varrtam meg a kisfiam segítségével, és így most ő is segít nekünk, mert azért izgulunk na. A teljes oviscsoport lecserélődik, csak az óvónéni és Béla lesz. Ha nektek is szükségetek van rá, varrjátok meg bátran, villámgyorsan elkészül, és nagy segítség!

zoknibaba_12

zoknibaba_01Amire szükséged lesz: zoknik, tömőanyag, tű, cérna, olló, egy kevéske filc és hímzőfonal.

zoknibaba_02Vágd ki Béla testét. Mi is sablon nélkül dolgoztunk, ezért is sikerült Béla ilyen bélásra. Vágj ki két lábat is, illetve szükséged lesz még 2 db kb. 4 cm átmérőjű körre is a kezének.

zoknibaba_03Fordítsd ki a testet és a lábakat, és varrd össze.

zoknibaba_04Majd fordítsd újra a színére és tömd meg.

zoknibaba_05Illeszd a lábakat a testbe, és varrd össze.

zoknibaba_06

zoknibaba_07

zoknibaba_08A karikák szélén kezd végigvezetni a cérnát, majd amikor körbeértél húzd össze, hogy egy kis “batyu”-t kapj. Tömd ki ezt is, majd húzd nagyon szorosan össze a batyut, és varrd fel Béla testére a kezeket.

zoknibaba_10Vágj ki két 1,5 cm átmérőjű kört világos filcből, és kettő 1 cm átmérőjűt sötétből. Varrd rá a sötétet a világosra, majd varrd fel a szemek helyére. Vágj ki egy szívecskét, és varrd fel Béla testére azt is. Hímzőfonallal varrj mosolygós szájat, és már készen is vagyunk :)!

zoknibaba_11

zoknibaba_09

Még több varrós ötletet itt találsz, kattints!