ajándék · diy · otthonra

Kutyanyakörv fonás – az új hobbim

Tegnap volt az állatok világnapja, így igyekeztem ehhez a dátumhoz rögzíteni, hogy idősebb kutyám végre-valahára megkapja új nyakörvét. Az elmúlt évben 3 nyakörvet készítettem neki (elsősorban ezekkel a roppant egyszerű technikával), de a nyakörvek a kicsi, fiatal és tök gyagya kutyámnak köszönhetően mindig lerágódtak. Csak úgy. Hipp-hopp. Most egy nagyon menő fonási technikát néztem ki, és a nyakörv elkészítését erősen gyerekmunkával támogattam meg, de hát szerencsés az ember lánya, ha egy lelkes 8 éves lány lakik a szomszédban (Szia Juli!!).

nyakorv_10

nyakorv_01Amire szükséged lesz, egy 50 cm hosszú nyakörv esetén (ekkora kell egy közepes méretű labradornak): 5-5 m zsinór (ha paracord nem baj, de ha sima rövidáru boltban kapható zsinórral dolgozol, az is remek!), 1 csat, egy nagyobb vágódeszka, iratcsipeszek.

nyakorv_02Fűzd fel az egyik csatvégre a szálakat úgy, hogy színek szerint az egyik szál csak 60 cm hosszú legyen, a másik értelem szerűen 440 cm.

nyakorv_03A csatos végét rögzítsd a tábla egyik szélén az iratcsipeszekkel.

nyakorv_04

nyakorv_05Most húzd ki a rövid szálakat és rögzítsd a tábla alján iratcsipesszel. A nyakörv olyan hosszú lesz, mint a két iratcsipesz közötti rész. Így akkora táblát válassz, amivel a kívánt méretet tudod megfonni! (Mikor elkészültem, akkor jöttem rá, hogy a csat másik végét egyszerűbb lett volna az alsó iratcsipeszes részre felfűzni, szóval fűzzétek fel :)!)

nyakorv_06

nyakorv_07

nyakorv_08

nyakorv_09Most a képek alapján kezdj el fonni.

nyakorv_11Amikor végeztél, akkor a két fonószálat csomózd össze a csat résznél, a belső oldalon. Öngyújtóval vagy gyufával égesd el, és amikor meleg, és olvadt, akkor nyomd erősen a fonásra, hogy biztos ne bomoljon fel! Az induló oldalon megmaradt 2 szálat pedig rögzítsd a csat másik végére – ezt csak akkor, ha nem fűzted fel már korábban ;)!

nyakorv_12

nyakorvKész. A tulaj nagyon boldog. (És jutalomfalatért cserébe még pózolni is hajlandó!)

FONTOS: ez a nyakörv nem trenírozásra, nevelésre, szigorú tartásra van tervezve. Ezt a nyakörvet inkább dísznek, nem annyira pörgős és nagyon szófogadó kutyáknak ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s