ajándék · dekoráció · diy · festés · otthonra

Tök ragyogó megoldások

Vallomás következik: a csillám, mint olyan, nem a barátom, és magamtól eszembe se jutna bármilyen csillámos dolgot készíteni, de szeretem a kihívásokat, így gondolkozás nélkül igen-t mondtam a Novasol Spray Magyarország megkeresésére :). Szeretem az egyszerű, letisztult dolgokat, melyek mentesek minden felesleges (vagy általam annak mondott :)) sallangtól. A Novasol termékcsalád most ősszel tovább bővült festékbe szórható PVC csillámokkal, melyek több színben is a vállalkozó kedvű barkácsolók rendelkezésére állnak. A csillámokról bővebben itt olvashattok.

csillamtok_06

csillamtok_02Azért nem tudtam elvonatkoztatni a “csillám-parámtól”, így alapnak egy fekete festék-fekete csillám projektbe vágtam bele. Amire szükséged lesz ehhez: apró, lehetőség szerint sima felületű dísztökök, Novasol Pintyplus Evolution fekete akrilspray, csillámok, és Novasol kézműves akril lakk.

csillamtok_01Első lépésben takard le a felületet, ahol dolgozni fogsz,  majd fújd le a tököket feketére. A szárukat érdemes kimaszkolni, hogy azok megmaradjanak zöldnek. Az első réteg után várj 10 percet, amíg megszárad. Majd, mivel a festék nagyon (értsd: tényleg nagyon) gyorsan szárad, így készíts ki a csillámot a második réteg fújása előtt, hogy azonnal tudd szórni!

Fújd rá a tökökre a második réteget, és szóóóóóóórd be alaposan csillámmal. Ezért is fontos, hogy letakart felületen dolgozz, mert így nem gond, hogy a felesleges csillámok lehullanak.

Újabb 10 perc száradás után alaposan rázd fel a lakkot (csak akril lakkot használj, most nem jó a vizes bázisú!), és fújd le a csillámozott felületeket. Személyes tapasztalatom az, hogy egy második réteg lakk elkel, szóval 10 perc száradás, és mehet rá a második réteg lakk.

csillamtok_04

csillamtok_03

csillamtok_05

A teljes száradás után dekorálj vele kedvedre!

A korábbi Novasol anyagainkat itt találod:

Zen-kert olcsón, egyszerűen

Alkoss kedvedre szavakat

Műanyag bútor átfestés könnyen-gyorsan

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s