ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · otthonra

Tekerjünk kötélből kosarat!

Kosarat fonni kész mesterség, de kötélből tekerni, ragasztani szerintem relatív egyszerű feladat, így gondoltam én is belevágok, lássuk, mi sül ki belőle. Már csak egy sablonra, akarom mondani mintára, vagy formára volt szükségem, ezt a szerepet pedig most egy kaspó vállalta önként magára. Mivel a projekt nagyon jól sikerült, így a közeljövőben várható, hogy nagyobb méretekkel is próbálkozni fogok – maradjatok velem, és beszámolok, hogy akár szemeteskosár méretben, de persze nem annak használva milyen strapabíró is lesz egy ilyen ragasztott kötélkosár! De addig is vágjunk bele a kisebb méretű kosárka készítésébe!

kotelkosar_08

kotelkosar_01Amire szükséged lesz: kb. 5 m 6mm-es PPtex kötél, ragasztópisztoly, átlátszó patron és egy sablon kaspó.

kotelkosar_02Én lebontottam a szigetelő szalagot a kötél végéről (ezzel rögzítik vágáskor, hogy ne bomoljon fel), és erősen egymáshoz ragasztottam a szálakat, majd elkezdtem csigavonalban feltekerni. Fontos, hogy a két csigavonal között folytonos legyen a ragasztócsík, csak így lesz erős, strapabíró a kosárka! Tehát ragassz, tekerj, ragassz, tekerj…

kotelkosar_03Amikor akkora a csigavonal, mint a kaspó alja, akkor helyezd rá a kaspóra a csigát, és kezd el feltekerni a kosárka oldalát.

kotelkosar_04Fontos, hogy ragasztás közben mozgasd meg a kaspót a kötél belsejében, hogy elkerüld a kaspó-kötél ragadást. Tekerd olyan magasra a kötelet, mint amilyen magas kosárkát szeretnél. Én most megálltam a kaspó kb. 2/3-adánál.

kotelkosar_05Az utolsó körben kialakítottam a füleket, melyeket a tuti-tuti biztos ragadás érdekében pillanatragasztóval IS rögzítettem. A pillanatragasztó teljes kötési ideje pár óra is lehet, így én iratcsipeszeket hívtam segítségül, hogy azok tartsák a helyén a kötelet.

kotelkosar_06Mivel nagyon egyszínű lett a kosárka, így betekertem a füleit színes fonallal. (Ehhez kb. 1,5-2 m fonalat letekertem a gombolyagról, és feltekertem a kosár fülére.)

kotelkosar_07A kis hímzőfonalak már alig várják, hogy új lakásukba beköltözhessenek… 🙂

kotelkosar_08

kotelkosarBeköltöztek, és nagyon boldogok :)!

Még több tárolási ötletért kattints!

Varrj tárolókat, és rakj rendet a fiókokban is!

Varrj autós tárolót, így lesz rend a kocsiban

Táska, szütyő, tartóka – forever

Tekerjünk kötélből kosarat!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s