ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · otthonra

Újragondolt adventi koszorú

Minden évben pár nappal advent első vasárnapja előtt kapok észbe, hogy “tejóságoségnincskoszorúm”. Hiába vagyok DIY blogger, aki szeptemberben már karácsonyi anyagot készít, hiába igyekszem mindig követni az ünnepeket és felkészültnek lenni, a koszorú valahogy – mostohán – mindig lemarad. Ezért jöjjön egy újabb rohamtempóban elkészíthető koszorú-helyettes! Megihletett a tavalyi 5 perces üveges megoldásom, most azonban konzervdobozokat kaptam elő!

adventi_konzerv_09

adventi_konzerv_01Amire szükséged lesz: 4 db kiöblített konzervdoboz, 4 gyertya, 1 tömb száraz oázis (virágboltban kapható), moha (szintén virágboltból), festékspray (most Novasol Spray Chalk Paint-tel dolgoztam), sniccer.

adventi_konzerv_02Fesd le a konzervdobozokat a festékspray-vel. Én most azért választottam a krétafesték spray-t, mert szeretem a matt felületét, tapintását.

adventi_konzerv_03Hagyd őket megszáradni, majd a “vintage” hatás elérése érdekében csiszolt vissza egy picit a felületüket. Így csinos, kopottas felületet kaphatsz.

adventi_konzerv_05Vágd bele a száraz oázist a dobozokba, ügyelve arra, hogy fixen ki legyen ékelve minden oldalról, ne billegjen benne az oázis.

adventi_konzerv_06

adventi_konzerv_07Nyomd bele a gyertyákat 2-3 cm mélyen az oázisba.

adventi_konzerv_14

adventi_konzerv_12Fedd be a konzervdobozokat mohával. Kész.

adventi_konzerv_11

adventi_konzerv_15Az egész kompozíciót tedd egy nagy tálra, tegyél köré faágakat, esetleg maradék mohát, és pár csillogó gömb is remekül mutat majd mellette!

Örömteli készülődést kívánok Nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s