összejövetelekre · divat · gyerekeknek · promóció

Tippek stresszmentes szentestéhez, ráadás ingyenesen letölthető ajándékkisérővel

Kis karácsony, nagy karácsony… Minden évben elhatározom, hogy a karácsony szóljon arról, amiről kell, és nem arról, amiről a környezetünk sugallja. Nem kell tökéletes 7 fogásos vacsora, amit mi magunk ki sem tudunk élvezni, ráadásul úgy elfáradunk, hogy nem hogy a fához nem tudunk odaállni énekelni, de még a konyhát is négykézláb hagyjuk el. Úgy érzem, hogy pár éve egész jól sikerül tartanunk magunkat a stresszmentes karácsonyhoz. 🙂 Oké, tavaly sikerült annyira belazulni, hogy a fa éppen elkészült, a gyerekeket d.u. 3-kor sikerült letenni ebéd után (általában akkor már fent szoktak lenni), pár csomagot pedig elfelejtettünk elővenni, és az új évben találtunk meg a szekrény mögé eldugva. De ez TITOK!!! 😀

DSC_9815

Fogadjátok sok szeretettel ötleteinket az önfeledt és meghitt ünnepléshez.

Készíts listát. Mit szeretnél megsütni/megfőzni, kidekorálni, elintézni. Húzd ki a felét! Hidd el, nem fog hiányozni.

Ne kapkodj! Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Szépen lassan mindent. Élvezzük ki az ajándékok csomagolásának (persze csak ott, ahol már nem a Jézuska és az angyalok hozzák…) minden percét és a bejglisütést is. Legyenek ezek “csapatépítő” közös családi programpontok, nem pedig letudandó kötelességek. Készítettünk Nektek ingyenesen letölthető ajándékkísérőket, így ez is pipa. 🙂

boldog karácsonyT!(3)

Ha extra jó fejek akarunk lenni, az ajándékkísérőt egészítsük ki egy mézeskaláccsal, így a fa alatt sem kell süti nélkül maradni, morzsázni pedig szenteste ér! Hiszen egy évben egyszer van karácsony,

mp_karacsony

DSC_9820

DSC_9941-001

DSC_9970_s

DSC_9821_s

Mindenki szerintem más szokásokat hoz otthonról, és mi is másokhoz szoktatjuk hozzá a gyerekeinket. Mi például a gyerekekkel együtt díszítjük a karácsonyfát. Igaz, hogy alulra kerül a díszek 90%-a, de majd ebéd utáni alváskor kiegyenlítjük az eltéréseket.

mp_karacsony1

DSC_9912

DSC_9919

DSC_9898

DSC_9956_s

Amivel nem készülünk el 23-ig, azt engedjük el. 24-e már tényleg a szentestére való készülődésről szóljon. Ha pedig elfogyott a só vagy cukor, ugorjunk le a sarki boltba, nehogy bevásárlóközpontba menjünk. Időcsapda!!!

Az ajándékokkal is mértékkel. Nekem sokat segít, hogy listát írok, és nem keveredek bele, hogy még kinek kell beszerezni még ajándékot. Szeretünk túlzásokba is esni, de mindig rájövök, hogy a kevesebb néha több. Sőt, szinte mindig.

mp_karacsonyi_csizma

Kattints a képre, és meglátod, mit találtak a srácok a hatalmas ajándékzokniban :)!

mp_karacsony2

DSC_9834

DSC_9841_s

DSC_9849_s

DSC_9923_s

Ha nyugodtak maradunk a szenteste beköszönte előtt, jó esélyünk van, hogy a szenteste is sima ügy lesz. A gyerekekkel szemben pedig tanúsítsunk extra türelmet, és ha egyből fejest akarnak ugorni az ajándékok közé, akkor legyen úgy. Sokat segíthetünk nekik azzal, ha a számukra feldolgozható és befogadható mennyiségnél maradunk. Nem is olyan könnyű néha, tudom-tudom… Koncentráljunk inkább az élményekre. Ha kisvasutat kapnak, akkor este játsszunk világkörüli utazásosat, ha babát, akkor öltöztessük át akár milliószor, ha kirakót, akkor készüljünk fel, hogy a kék égrészlet milliomodik részét elég nehéz lesz megtalálni. De ha lelkiekben felkészülünk, mi is élvezni fogjuk, higgyétek el!

Remélem sikerült meghozni a kedveteket a stresszmentes ünnepekhez, és december 27-én visszagondolni is tök szuper lesz az idei karácsonyra!

DSC_9958-001

DSC_9812-001

Cikkünk illusztráláshoz használt fotókon gyerekeink a Mamas and Papas csodás téli, ünnepi kollekciójából viseltek ruhákat. Személyes tapasztalatunk, főleg a lányokkal, hogy alig szeretnék levenni őket, olyan meseszépek! A Mamas and Papas üzleteibe betérve, főleg ilyenkor karácsony előtt, meghitt, csodás hangulat, kedves, szakértő eladók és varázslatos ajándék ötletek várnak Titeket, látogassatok el hozzájuk a Szépvölgyi útra, a Mammutba, vagy böngésszétek át webshopjukat! A weben, december 13. előtt leadott rendeléseket garantáltan kiszállítják még december 23. előtt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s