ajándék · újrahasznosítás · diy · otthonra

2016 legszebb pillanatai – üvegbe zárva

Az ötlet messze nem az enyém, és megmondom őszintén, hogy már évek óta fenem a fogam egy ilyen projektre, így az idei év lendülete – nagyon sok tervem van, vigyázzatok – vitt előre, így akkor legyen a Masni oldalán is legszebb, legjobb élmény gyűjtőüveg. A miénk most annyiban több, mint az összes többi, hogy adunk hozzá ingyen lelölthető fedél címkét, mellyel még csinosabbá varázsolhatod az egyszerű befőttes üvegeket!

pill_uveg_01

pill_uveg_03Amire szükséged lesz: 2 befőttes üveg (a címkemaradványokat így tudod  a legkönnyebben eltávolítani), színes vagy sima fehér papírok, festék, ha extra csinos fedőket szeretnél, és a letölthető felirat. A feliratot kedvedre kicsinyítheted (pl: Word szövegszerkesztőbe beszúrva) akkorára, mint a Te befőttes üveged fedele! Én most azért javasolnék 2 üveget, mert egyikben tarthatod az alapanyagnak való papírokat és egy ceruzát, a másikban pedig a kész leírt, élményekkel teli fecniket. Ha a papírokat és a ceruzát nem tárolnám sehol, elkallódna, így viszont helye van, mindig meglesz :)!

pillanat_uveg

UPDATE: íme a 2017-es címke is! Csodás évet!

pillanat_uveg_2

UPDATE nr.2: elkészült a 2018-as címke is!

pillanat_uveg_3

pill_uveg_04

pill_uveg_05A fedőket lefestettem, mert nem tetszett se a zöld-sárga minta, se pedig a sima fekete, először jött egy kis akril alapozó, hogy utána az akril festék gondolkodás nélkül megtapadjon. Az alapozó csalóka, mert úgy tűnhet, mintha hamar megszáradna, de nem szárad ám, legalább 12 órát várj a festék felvitelével, de a legjobb, ha van 24 órád a festés előtt.

Szóval festés, aztán száradás. Addig szerkeszd méretre a feliratot, nyomtasd ki, majd vágd ki. Majd amikor már minden száraz, ragaszd fel a fedőkre!

pill_uveg_06Színes vagy sima fehér A4-es papírt vágj kisebb cetli méretűre (én 16-odoltam mindig felezéssel). És mehetnek a kisebbik üvegbe! Mivel velem az elmúlt 3 napban már 3 remek dolog is történt (például az, hogy a kisfiam, aki születése óta 5-nél tovább 3x aludt, ma reggel fél 9-ig húzta a lóbőrt tegnap este 9 óta. Ja, és 6 és fél éves. Na, ez ugye ért egy papírt?)

pill_uveg_02Ne feledjétek a legkisebb élmény is élmény, írjatok fel minél több mindent, hogy jövő január 1-én legyen mivel visszaemlékezni az idei, 2016-os évre!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s