ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

PET palack kaspók, névtáblával

A PET palackok, sajnos vagy sem, az életünk részei. Hiába próbáljuk meg kiiktatni őket, egy-egy palackba akkor is belefutunk, ha kulaccsal járunk, és igyekszünk eco-k lenni. A múlt héten új sorozatot indítottunk itt a Masnin, a Masni ECO-t, olvassátok szeretettel! De visszakanyarodva a palackokhoz. Kidobás előtt bevillant, hogy remek kaspót tudnék készíteni belőlük, az amúgy is túlburjánzó tavaszi virágáradatomnak meg szüksége volt újabb edényekre, így kaspó gyártásba kezdtem!

pet_kaspo_02

pet_kaspo_07Amire szükséged lesz: PET palackok, akril alapozó festék, akril festék, krétatábla festék, maszkoló szalag, ecset.

pet_kaspo_08Először vágd le akkorára a palackot, mint amekkorára szeretnéd. Majd fesd le alapozóval. Mi a Pentart Akril Primer alapozóját használjuk. Remek termék, próbáljátok ki Ti is. Minden olyan felületen érdemes használni, ami nem porózus, és nehezen tapad meg rajta a festék. Az alapozó segít majd a festéknek megtapadni. Így nem érdemes kihagyni ezt a lépést. Tehát alapozás. Megvolt. Akkor hagyd legalább 12 órát száradni a palackokat. Csalóka lehet, mert tapintásra száraznak tűnhet az alapozó, de nem az, tényleg hagyni kell neki sok időt.

pet_kaspo_09Alapozás után jöhet a festés. A Pentart akril festékeivel dolgoztunk, és könnyen, gyorsan ment a munka. Ez a festék már 30-40 perc után elég száraz ahhoz, hogy második réteget felvigyél belőle, így bátran. A teljes száradásra itt is érdemes pár órát hagyni.

pet_kaspo_10Utolsó lépésben maszkolj ki egy krétatáblányi felületet a palackon. Ügyelj a jó minőségű maszkoló szalagra, mert a gyengébb típusoknál könnyen aláfolyhat a festék, és ez bizony nagyon kellemetlen… Szóval maszkolás, és már festheted is a krétatábláidat a PET palackokra.

A krétatábla festéknél, elég most egy réteg, és festés után szedd is vissza a maszkoló szalagot. Ha megvárod, míg megszárad a táblafesték, akkor a szélei töredezhetnek, és csúnyán felszedhetik az alsó rétegeket, így inkább még friss állapotban szedd vissza a maszkolást :)!

pet_kaspo_01

pet_kaspo_03

pet_kaspo_04

pet_kaspo_06

Várjuk együtt a tavaszt :)!

Még több festős projektet itt találsz, kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s