ajándék · divat · diy · festés

Arany tacskós táska, mert megérdemeljük

A tavalyi év második fele nagy fordulatokat hozott a kutyatartói életünkbe, és megmondom őszintén, hogy amúgy nem tűröm rosszul a változásokat, és igyekszem mindenben megtalálni a jót, a mostani fordulatban nagyon nehezen tudom. De nemsokára eljő a tavasz, és akkor újra hatlábú leszek, de addig is csillapítandó hiányt, készítettem egy táskát. Méghozzá arany textilfestékkel, ha már festek, akkor legyen aranyból az a kutya, nem?

aranytacsko_06

Amire szükséged lesz: textiltáska, folcpack vagy vmilyen vékony nylon, öntapadó fólia, indigó, toll, Pentart textilfesték és szivacsecset. Ha szükségetek van a tacskó grafikára, akkor írjatok kommentben, vagy mailben (dekoracio pont masni kukac gmail pont com)!

Nagyon gyakran alkalmazom ezt a technikát, hogy kinyomtatok egy grafikát sima irodai papírra, azt átviszem indigóval (igen, még lehet kapni!) az öntapadó fólia hátára, kivágom, és a fóliát felragasztom a kívánt felületre. Ha ez így túl gyors volt, akkor itt van pár bejegyzés, amiben részletesen leírom, hogy hogyan kell ilyen sablont készíteni: itt és itt és itt.

aranytacsko_01Mielőtt nekiállnék bárminek, a táska belsejébe rakok egy réteg folpack-ot, vagy nylon-t, ha esetleg átütne a festék, akkor ne fogja meg a túloldalt is.

aranytacsko_02Felragasztom a kész sablont, és alaposan, mindenhol rásimítom az anyagra. Szerintem érdemes Pentart textilfestékkel dolgoznotok, mert az tökéletes állagú, és nagyon-nagyon jó vele dolgozni, nem folyik. Így a sablon széleinél sem fog bekúszni nagy valószínűséggel, így használjátok bátran!

aranytacsko_03

aranytacsko_04Szivacsecsettel érdemes felvinni a textilfestéket (sajnos nekem most nem volt itthon, így több rétegben vittem fel az aranyat), mert akkor szépen, egyenletesen terül, és fény felé tartva sem lesz foltos a végeredmény!

aranytacsko_05Amikor készen vagytok, húzzátok le az öntapadó fóliát, és tá-tám, kész a tacskóminta!

Textilfestéke válogatja, így olvassátok el a használatit, de általában a teljes száradás után, kifordítva érdemes kivasalni a táskát, hogy rögzítsd a festéket.

aranytacsko_08

aranytacsko_07Ezzel a technikával nagyjából bármilyen grafikát, feliratot készíthettek textiltáskára, pólóra, vászonképre! Hajrá!

Még több divatos anyagot itt találsz, kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s