ajándék · dekoráció · diy

Gyerekkorunk játéka, papírcsík fűzés, akár Valentin-napra is

Én imádtam. Nagyon. Mindenfélét fűztem belőle, mivel szeretem a geometriai formákat, és a rendezett alkotást, így ez tényleg nekem való volt. Közeledik a Valetin-nap, vagy sem, szerintem bárkinek elkészíthetjük csak úgy, hogy elmondjuk neki, hogy mennyire szeretjük. Nem kell ehhez egy kitűzött nap a naptárban, nem?

fuzott_sziv_09

fuzott_sziv_01Amire szükséged lesz: fehér karton, sniccer, vágólap (vagy egy kemény alátét), vonalzó, ceruza és piros papír. Vágj ki a fehér kartonból egy laphoz 15x 20 cm-es téglalapot. A hosszabbik oldala mentén hajtsd félbe, így kapsz egy 15×10-es lapot. Annyi ilyen karton alapot vágj ki, ahány lapot szeretnél készíteni.

fuzott_sziv_02Most jöjjön egy kis matek. Ehhez a szép formájú szívhez 15 bújtatóra és 13 piros papírcsíkra lesz szükség. Én most fél centisre vettem a bújtatók távolságát, így egy 7,5 x 7,5 cm-es négyzetet mértem ki a lap elejére. Ezt a négyzetet függőleges irányban fél centinként először kirajzoltam ceruzával…

fuzott_sziv_03… majd felvágtam sniccerrel.

fuzott_sziv_04Amikor kész alap, akkor vágj ki a piros papírból 13 szál fél centi magas és 9 cm széles csíkokat.

fuzott_sziv_05

fuzott_sziv_07Indulhat a fűzés. A mintát a képen látható módon készítsd, nem kottázom le ide, tovább tartana leírni, mint ténylegesen megnézni a képet.

fuzott_sziv_06

fuzott_sziv_08

fuzott_sziv_10

fuzott_sziv_11Amikor készen vagy, nyisd ki a lapot, és rendezgesd el a helyükre a piros csíkokat. A biztonság kedvéért rögzítsd egy darabka cellux-kszal. Én most lefedtem a szív hátoldalát egy fehér kartonlappal (9,5 x 9,5 cm-essel).

Kész :).

Még több papíros ötletért kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s