otthonra · recept · zsúr

Recept: házi puding

Megmondom őszintén, hogy anno, aki kitalálta a zacskós pudingot, hatalmas elme lehetett. Kukorica keményítőt és aromát (és ki tudja még mit…) eladni zacskós puding néven elég jövedelmező. Én nem vagyok egy nagy puding-rajongó, mert mindig kétkedve néztem a port a zacskóban, hogy milyen vegyi eljárással készült izé lehet. Aztán pár napja teljesen véletlenül belebotlottam egy leírásba, amiben a házi puding szerepelt. Na, gondoltam, ki az, aki nekiáll házi pudingot készíteni, amikor sokkal egyszerűbb venni a tasakot? Haha, és itt jön a csavar, házi pudingot semmivel sem bonyolultabb készíteni, mint zacskósat, és így tuti, hogy az lesz benne, amit belerakunk, és az íze pedig… Olyan, amilyennek lennie kell. És akkor most elmesélem, hogy hogyan kell.

hazipuding_01

Nem lacafacáztam, kapásból csokis ÉS vaníliás készült. Mindkettő 5 perc alatti idő alatt készen volt, csak a dermedésre kellett várni egy kicsit…

Házi csoki punding (6 pici pohár felébe)

2,5 dl tej (lehet akár gabonatej is)

2 evőkanál jó minőségű kakaópor (nem cukrozott!!)

2 evőkanál barnacukor

20 gramm kukorica keményítő

A kukoricakeményítőt egy kevés tejjel csomómentesre keverem egy lábosban. Hozzáadom a cukrot és a kakaóport is, ezt is kikeverem, majd felöntöm a maradék tejjel. Felrakom a tűzhelyre, és állandó keverés mellett besűrítem.

TIPP: ha szeretnél ilyen ferdén egymásra rakott pudingot, akkor egy tojástartóba készítsd elő a poharakat kicsit megdöntve. Ezekbe öntsd a kész besűrűsödött pudingot. Várj egy órát, amíg annyira megkeményedik, hogy “elbírja” a másik réteget.

 

IMG_3221-001

Házi vaníliás puding (6 pici pohár másik felébe)

4 dl tej (lehet akár gabonatej is)

2 tojás sárgája

2 evőkanál barnacukor

25 gramm kukorica keményítő

1 vanília rúd kikapart belseje

A keményítőt kikeverem egy kevés tejjel, utána hozzáadom a tojás sárgáját, a cukrot és a vanília magokat. Hozzáöntöm a többi tejet és állandó keverés mellett besűrítem. Fontos! A tojás sárgája miatt nem szabad forralni, mert a sárgája kicsapódik. Ez is hamar besűrűsödik, és a legalább egy órát pihent csokira, amit most már egyenesbe állíthatunk, merjük rá óvatosan!

Dermesszük egy órán át, és készen is vagyunk :).

 

hazipuding_02

hazipuding_03

Jó étvágyat!

Még több Masni receptért, kattints!

Recept: házi puding” bejegyzéshez 4 hozzászólás

    1. Igen, egy picit több, a két tojás sárgája miatt (ennyi maradt egy korábbi sütésből :)), adtam hozzá több tejet. Ha pont ugyanannyit szeretnél, akkor 2,5 dl-hez elég az egy tojás sárgája is :)!

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s