ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Vágódeszka csinosítás – festékspray iskola 2.0

Ez a dip-dye technika már korábban is megmozgatta a fantáziámat, de most annyit csavartam a dolgon, hogy nem merítettem, mint ahogy az angol név következtetni engedi, hanem fújtam. A múlt héten megmutattam, hogy milyen bot egyszerűen lehet remek végeredményt kapni, ha festékspray-vel, főleg jó festékspray-vel, dolgozik az ember lánya, így jöjjön a folytatás, a vágódeszka csinosítás Novasol Spray termékekkel.

vagodeszka_01

vagodeszka_03Szükséged lesz egy jóféle vágódeszkára. Ha már használtat szeretnél átfesteni, akkor NAGYON alaposan csiszold meg, hogy minden szennyeződést, zsírt és koszt eltávolíts róla. Ha vadonatújat használsz, akkor is érdemes megcsiszolni, hogy a gyártásból eredő egyenetlenségeket eltüntesd.

Csiszolás után puha ronggyal portalanítsd a felületet.

vagodeszka_04A vágódeszkát nem maszkoltam ki egészen, hanem fogtam, és egy kis nylon zacskót ráhúztam, és azt rögzítettem maszkoló szalaggal. Ügyelj arra, hogy a maszkoló szalag szép, egyenes csíkban ragadjon, és mindenhol simítsd rá a deszkára alaposan!

vagodeszka_05Azért, hogy a festésen ne üssön majd át a deszka erezete nagyon, ezért először Gesso alapozóval alapoztam le a felületet. Ez egy sima, fehér színt, és nagyon jó felületet ad száradás után. A festék is szebben tapad majd, tehát tényleg nem érdemes kihagyni ezt a lépést.

vagodeszka_06Mikor teljesen megszáradt a Gessoval alapozott réteg, jöhet az akril festék. Ezzel a színnel már sok anyagban találkozhattatok, nem tehetek róla, egyszerűen mesés színe van :).

vagodeszka_07Egy réteg után is szép már, de kettő lesz az igazi, így érdemes kivárni, míg megszárad az első és adni neki egy második réteget is. (Ne feledkezz el róla, hogy a deszkának két oldala van, így a hátoldalát is, a megfelelő száradások után fesd le :)!)

vagodeszka_02És készen is van. Az extra pont most a natúr zsineg, amit a deszka fülén lévő lyukba fűztem. Ha igazán tartóssá szeretnéd tenni a festést, akkor miután megszáradt a festék, akkor fújd le lakkal is (én most nem tettem, mert a festék maga is nagyon erős, de a lakktól még inkább az lesz :)).

Korábbi Novasol Spray anyagainkat itt találod, kattints!

Többen kérdeztétek, hogy hol lehet a Novasol spray festékeket kapni. Erre a linkre kattintva – Novasol viszonteladói lista megtaláljátok a beszerzési forrásokat!

Jó munkát!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s