Itt a hétvége, így jöjjön akkor egy szuper recept, ami nem túlzottan mákos, egy kicsit banános, és zabpelyhes. Egyik sem dominál túlságosan, ezért nagyon harmonikus a végeredmény. Csodás lehetőség ez a süti, hogy eltüntesd a napok óta a pulton szomorkodó barna banánokat :). Legközelebb tuti szórok bele apróra vágott csokit is, most ez kimaradt, de holnap nem fog!
Hozzávalók:
2 közepes, érett banán
9 dkg nádcukor
3 dkg darált mák
2,5 dl kefír
12,5 dkg zabpehely (legyen vegyesen apró és nagy szemű)
5 dkg zabliszt
5 dkg kókuszliszt
1/2 tk sütőpor
1 (bio) citrom reszelt héja és leve (Aldiban, Lidl-ben mostanában mindig van)
Előmelegítem a sütőt alsó-felső sütésen 190 fokra. Megszokásból én mindig átdarálom még egyszer a mákot egy kis cukorral. Ha ez kész, akkor ezt a cukros mákot összekeverem a zabpelyhekkel, a zabliszttel, a kókuszliszttel és a sütőporral. Egy másik (magas falú edényben), botmixerrel pürésítem a banánt, hozzáadom a mákdarálásból maradt cukrot, és a kefírt és párszor még pépesítem. Hozzáöntöm ezt a banános-kefíres kencét a száraz hozzávalókhoz, homogénre keverem.
Egy sütőpapírral bélelt inkább lapos, mint mély formába öntöm, és mehet a sütőbe. Nekem most 25 perc kellett, hogy tűpróbával készre süljön. Hagyd teljesen kihűlni, úgy szuperül szeletelhető! Jó étvágyat!