ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Kutyaélet, nálunk

Ez most, egy nagyon személyes kutyás poszt lesz, most érkezett el az idő, hogy meséljek erről. Lelkes követőink, kedves olvasóink biztos tudják, hogy kutyás vagyok. 11 éve lettem az, amikor anno, elhoztam Fruttit a menhelyről. Fruttiról bejegyzéseket itt, és itt találsz. Aztán úgy hozta az élet, hogy tettünk egy kitérőt, ami utána sajnos sikertelenül végződött. Frutti mellé, kaptunk egy drótszőrű tacskót, Málnát. Málnát itt és itt láthattátok. Az ő kettőjük, és Málna és a család együttélése nem volt felhőtlen, így majd egy év próbálkozás után, feladtam. Nem ment. Málnát visszavittük a tenyésztőjéhez, ahol azóta boldogan él, vadászni jár, és a jellemének, karakterének megfelelő emberek veszik körül. Frutti pedig maradt, és boldogan pampalínizott, meg aludt, de elsősorban aludt, majd október közepén, hirtelen, egyik este átköltözött az örök boldog kutyamezőkre. Nagyon nehéz volt. Még most is az, amikor írok róla. Frutti egy jelenség volt, a kis szokásaival, a bambaságával, a lényével. Nagyon-nagyon szerettem. Télen szomorkodtam, aztán egy februári nap előkaptam a menhelyes honlapokat, és kutyát kerestem. Persze nem találtam, mert Fruttit kerestem. Aztán pár nap múlva, úgy hozta az élet, hogy a városi menhelyre hívta fel egy ismerősöm a figyelmem, ahol egy frissen bekerült leányanya kutyán akadt meg a szemem. Igen, ő már velünk él, több, mint egy hete, és azért most vehettünk magunkhoz, mert a mostanáig a kiskutyáiról gondoskodott. Így most újra hatlábon. Kifliről, gondolom, születni fognak posztok, a main kívül is, fogadjátok őt is szeretettel, úgy, ahogy Fruttit és Málnát tettétek. Köszi, és kutyapacsi!

allyouneed_01

allyouneed_06A kutyás táblához a következőkre lesz szükséged:

  • maradék lécek, mindegy milyen, és mekkora
  • csavarok
  • csiszolópapír
  • Pentart krétatábla festék, ecset
  • krétafilc

allyouneed_07Első lépésben a maradék lécekből tervezd meg, hogy hogyan fog kinézni a léces tábla. Úgy tervezd, hogy a hátoldalán majd össze is kell fognod két egyforma léccel. Ha szükséges, akkor vágd méretre őket.

allyouneed_08Majd jöhet a csiszolás. Nagyon alaposan csiszolj, majd portalaníts.

allyouneed_10A leendő elülső felükkel lefelé rakd ki a léceket, és mérőszalag segítségével pozicionáld a hátsó léceket.

allyouneed_11Először mindig fúrd elő a csavarok helyét!

allyouneed_12Majd csavarozz!

allyouneed_13Amikor készen vagy, (vagy mielőtt összeszereled), fess le 3 lécet krétatábla festékkel, 2-3 rétegben. Mindig várd meg a rétegek közötti száradási időt.

allyouneed_15Szögelj a hátsó összefogókra kis képakasztókat.

allyouneed_16

allyouneed_17Amikor teljesen megszáradt a krétafesték, akkor írd fel a feliratot, amit szeretnél. Én most előre kinyomtattam, így könnyebben másoltam át szabad kézzel a betűket. Ok-ok, kutyát még meg kell tanulnom rajzolni :D!

Kész :)!

A munka közben persze volt segítségem…

allyouneed_09

allyouneed_14(Nem, ő ott sem volt. És még csak az ecsetet sem látta soha… :D)

És jöjjön a záró modellkép. Ügyes, kellő jutalomfalatért, szépen pózol Kifli is.allyouneed_05

Jó táblakészítést Nektek is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s