újrahasznosítás · diy · gyerekeknek

Baba lábszármelegítő felnőtt térdzokniból

Ez elsőre egy elég fura ruhadarab (“Mi ez a combfix a gyereken?!?!?” – szokták mondani…), de nagyon hasznos. Főleg, ha biliztetjük már kiskortól a babánkat, vagy gyorsabban szerednénk haladni a pelenkázással és öltöztetéssel, mert nem kell a harisnyával bajlódni. Vagy, ha nem otthon és/vagy fűtött helyen kerül sor a tisztába rakásra, akkor azon se kell aggódni, hogy megfázik a gyerek.

masni_baba_labszarmelegito_002

Mivel még elég szűk körben terjedt el ez a lábszármelegítő, ezért a beszerzési források is elég hiányosak, de ami van, az is irreálisan drága. Hiszen, ha egy felnőtt zokni 400-600 Ft körül mozog, akkor hogyan kerülhet 3000 Ft-ba egy ugyanannyi és ugyanolyan anyagból készülő csődarab? De úgy látom, hogy egyre több helyen lehet kapni, valószínűleg egyre többen keresik. De mi magunk is varrhatunk baba lábszármelegítőt azokra a formás sonkákra.

Az egyik verzió: apuka 2 pár lyukas öltönyzokniját fogjuk, és levágjuk a szárait. Fogunk 2-2-t, és összevarrjuk a vágott felüknél. Azért jó az öltönyzokni, mert annak vastagabb a tetején a gumírozás, és a hurkásabb babáknak nem elég kényelmes a női zokni szára (mint nálunk…). Felmerülhet a kérdés, hogy pont a gyerek térdében van a varrás, és mi lesz hordozáskor a kendőben? Ezt szerintem ki kell tapasztani, nálunk a varrás egyelőre az alsó lábszárra jut, így ez nem gond.

A másik verzió: Egy felnőtt térdzokni szárát levágjuk. A csíkos egy eredeti baba lábszátmelegítő. 🙂

masni_baba_labszarmelegito_003Alját végig cikkcakkoljuk, és kész! Egyszerű, ugye?

masni_baba_labszarmelegito_001

Gyere, hasznosíts velünk újra még több mindent!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s