recept

Recept: zabos, rebarbarás morzsasüti

A rebarbara egy érdekes “jószág”. Zellernek tűnik, de pink (már amelyik), és kinézete alapján semmiképpen sem mondanánk rá, hogy úristen, de finom süteményt fogunk belőle készíteni. Lehet, hogy csak én néz(t)em ufónak ezt a növényt, de nagyon megszerettem, mert savanykás, friss ízével csodás tavaszi sütit lehet belőle sütni.

rebarbaras_suti_01

Egy kisebb tepsihez kell:

30 dkg apróra vágott rebarbara (ha nagyon fás, akkor hámozd meg, amúgy elég mosni, levágni a végeit és apróra vágni)

12,5 dkg zabliszt

10 dkg apró szemű zabpehely

7,5 dkg barna cukor

12 dkg vaj

1 evőkanál vanília esszencia

1 csipet só.

A rebarbara kivételével mindent egy morzsás tésztává dolgozok össze, majd nagyjából 2/3-át a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom. Erre ráborítom az apróra vágott rebarbarát, és a maradék 1/3-ad morzsát, rámorzsálom. Vagy rászórom, vagy rárakom a tetejére, szépen morzsásan :).

175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm. Figyeld a morzsát a tetején, ne égjen meg!

rebarbaras_suti_02

rebarbaras_suti_03Melegen nem darabolható, csak ha kihűlt. Fagyival, tejszínhabbal is kínálhatod, de magában is gyorsan elfogy! Rebarbara szezonon kívül bármilyen gyümölccsel, akár mélyhűtöttel is elkészíthető ez a recept!

Még több receptért kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s