ECO · gyerekeknek · recept · tipp

Készítsd el magad a felvágottat: tökéletes sonka házilag

Ha én ezt húsvétkor tudom… De nem baj, jövőre is lesz húsvét, meg utána és utána is. 🙂 Sőt, igazából, amióta tudok erről a receptről, hetente készítem, így mindegy is, hogy van-e ünnep van nincs. Nem vagyok idegbeteg E-szám kerülő, de azért ha már képesek vagyunk magunk házi ételízesítőt készíteni, akkor egy ilyen sonkával már elég sok felesleges vackot távol tarthatunk a szervezetünktől.

masni_hazisonka_002

Hozzávalók:

  • 1 pár csirkemell filé és egy csirkecomb filé (ez utóbbit én magam filéztem, de legközelebb megkérem a hentest, mert elég sok hús maradt a csonton, bár így meg mehetett a másnapi húslevesbe), lemértem, a szín hús így 650 g lett
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk vöröshagyma
  • pici zsiradék az edény kikenéséhez

Vágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fűszerekkel. Kenjünk ki egy hőálló cserép-vagy üvegedényt (én kacsazsírt használtam), és tegyük bele a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe engedjünk vizet, és állítsuk bele a hússal teli tálunkat. 180 fokon 45 perc alatt süssük készre a sonkánkat. Azt ne várjuk, hogy barna legyen, olyan színű lesz, mint a bolti sonka.

masni_hazisonka_001Éles késsel szeljük vékonyra. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s