ajándék · újrahasznosítás · divat · diy · táska

Hasznosíts újra, varrj táskát kopott farmeredből

Gyakran előfordul velem, hogy barátaim megkérdik, hogy van egy kinőtt nadrág, egy már nem hordott póló, vagy mint most legutóbb egy kopott farmer, nem kell-e, szeretném-e újrahasznosítani? A válaszom általában: naná! A mostani farmertáska ötlete úgy vált tökéletessé, hogy a férjem egyik övének a csatja teljesen széttörött, így a leendő táskának hirtelen füle is kerekedett. Nem volt mit tenni, varrni kellett :)!farmertaska_01

Amire szükséged lesz, ha szeretnéd megvarrni a táskát:

farmertaska_08régi farmer (jó, ha már kellően puha és kopott, sokkal könnyebben tudsz majd vele dolgozni), kb. 1 m heveder vagy táskapánt, bélésnek valamilyen maradék anyag.

farmertaska_09Vágd le a farmer szárait.

farmertaska_07Vágd fel oldalt a nagyobb varrás mentén, majd ezt a nagyobb varrást vágd is le. (Középen marad a kisebb varrás.)

farmertaska_10Fektesd egymásra vagy színnel egymásnak, vagy belsővel egymásra a két szétvágott darabot, és vágj ki belőle 2 szabályos téglalapot. Azért, hogy legyen a táskának egy belső zsebe, vágd ki az egyik farzsebet is, úgy, hogy a zseb körül maradjon kb. fél centi. Ennél fogva tudod majd felvarrni.

farmertaska_11Ha ez megvan, akkor vágj ki a bélésanyagból is két téglalapot úgy, hogy a hossza 2 cm-rel nagyobb legyen, a szélessége legyen ugyanannyi.

Varrd össze a farmerdarabokat úgy, hogy színével egymásra fekteted, és jobb oldalt – alul – bal oldalt végig öltöd. Ha szeretnél “mélységet” adni a táskádnak, akkor dobozold ki az alját. Erről pontos leírást itt találsz.

farmertaska_13Most, mivel tempós táskavarrásban vagyunk, a külső, azaz a farmer anyag színére varrjuk fel a pántot. Fontos, hogy a pánt végeit mindig égesd el gyufával, így nem fognak lebomlani, és szépek maradnak. Tehát. Helyezd az általad kiválasztott helyre a pántot, rögzítsd gombos tűvel, és varrd fel. Ismételd meg a másik oldalon is.

farmertaska_12A bélés anyagra, mielőtt összevarrnád, az egyik szín oldalára középre varrd fel a zsebet. Majd varrd össze a bélést is, színnel egymásra fektetve, jobb oldalt – alul – bal oldalt. Ha a külsőt kidobozoltad, akkor a bélést is dobozold ki :)!

farmertaska_14Jöjjön a táska összeállítása! A farmer külsőt fordítsd a színére, és tedd bele a bélést úgy, hogy annak a színe legyen befelé. A bélés, ha minden jól megy kb. 2 cm-rel túllóg a külsőn. Most hajtsd vissza a belsőt, tűzd végig és varrd le. KÉSZ!

farmertaska_03

farmertaska_06

farmertaska_04

farmertaska_02

Táska projektjeinket itt találod, a varrós ötleteinkért pedig ide kattints!

Hasznosíts újra, varrj táskát kopott farmeredből” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s