recept

Recept: montenegrói ropogós répa

Ez a recept egy tágabb családi kedvenc – sátras ünnepek elengedhetetlen kelléke -, a montenegrói tepsis krumpli saját szájízre módosított változata. Mi egészen kevés krumplit eszünk, de répát annál többet, így tettem egy próbát, és jelentem, elképesztően jól sikerült életem első montenegrói tepsis répám, a legközelebbi szerény 25 fős szűk családi születésnapozáson biztos, hogy ezzel indulok a köretek mezőnyében :)!

monte_repa_02

Hozzávalók:

kb. 75 dkg pucolt és felkarikázott répa

2 evőkanál kukoricadara

2 evőkanál olíva olaj

fél teáskanál pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

ízlés szerint rozmaring (nekünk nő, mint a gaz a kertben, és imádom a sütőben sült ropogós rozmaring leveleket, ezért én bőven teszek rá)

ízlés szerint só vagy ételízesítő

A kukoricadarát, az olajat, a pirospaprikát, a sót / életízesítőt és a szétnyomott fokhagymát egy akkora tálba teszem, amibe majd a répakarikák is vidáman elférnek. Alaposan összekeverem, majd belerakom a répát is a tálba és összeforgatom a masszát a répával, hogy mindenhol érje. 220 fokra előmelegített sütőbe rakom (alsó-felső sütés) és 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Nekem magában is tökéletes, de a húsfaló fiúknak persze hús dukál mellé. Aki szereti reszelt sajttal, esetleg tejföllel is megbolondíthatja.

monte_repa_01

Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a répás recept, akkor szerintünk ez a leves is be fog jönni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s