Bizony, jól emlékeztek, hogy nem emlékeztek receptre mostanában Tőlünk. Ennek két oka van, az egyik, hogy a konyhai előállítások erősen a rutinfeladatokra szűkültek, így kísérletezésnek sem helye, sem ideje nincs, másrészt, ha sikerült is kipróbálni valami újat az elmúlt hetekben az egyszerűen borzasztóra sikeredett. Ma viszont csodás csillagzat alatt állhattunk mind, mert mind ez az übermuffin, mind pedig a NAGYON megérdemelt pizza vacsora elképesztően jól sikerült.
Amire szükséged lesz egy normál 12 lyukú muffin formához:
22 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg barna cukor
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál útifű maghéj
2 teáskanál vanília esszencia
1 nagy csipet só
170 ml tej
10 dkg reszelt alma
10 dkg vegyes bogyós gyümölcs (én most, előző este felengedett mélyhűtöttet használtam)
1 púpos evőkanál aszalt vörös áfonya
1 banán, villával szétnyomkodva
2 tojás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A száraz hozzávalókat (zabpehely, cukor, fahéj, sütőpor, maghéj, só) alaposan keverd össze egy tálban, majd mehet bele a tej, a vanília, a reszelt alma, az aszalt áfonya, a banán és a tojások. A bogyós gyümölcsöt a legvégén add hozzá, így nem törik majd össze annyira. Kanalazd a folyós tésztát a muffin papírral bélelt mélyedésekbe, és mehet a sütőbe! 30 percig süsd, tűpróbával ellenőrizd, és ha nem oké, akkor tedd vissza pár percre még.
Reggelire tökéletes, csupa lassan lebomló szénhidrát, akár magaddal is viheted, és ami a legjobb benne, hogy nem érezni rajta, hogy olyan nagyon egészséges lenne :). Jó étvágyat!
Még több receptet itt találsz!
Köszönöm a jó recepteket ki fogom próbálni mindet a tökéletes ciabatta lesz az első
KedvelésKedvelés
Kedves Évi, hajrá! A ciabatta tényleg jó kezdés :)!
KedvelésKedvelés