dekoráció · diy · otthonra · tipp

3+1 fotótipp az ünnepekre

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is telefon vagy egyéb kütyü nyomkodására sarkalljak,  akár most az adventi időszakban, akár konkrétan az ünnepek alatt, vagy bármikor, de vannak bizonyos pillanatok, amiket egyszerűen muszáj megörökíteni, és a karácsonyi dekoráció príma hátteret biztosít szinte mindenhez.

1. Nagy a család, sok a rokon és barát. El kell, hogy keserítselek. Arra nincs tuti tipp, hogy mindenki jól nézzen ki egy képen belül. Mindenki őrizze meg hidegvérét (ezt minden más helyzetben is csak erősen ajánlani tudom), és engedjük el a tökéletes csoportkép álmát, legyen sok spontán képünk 1-2-3 emberről!

masnikaracsony_2016_002

2. Flatlay. Nagyon menő, és borzasztó egyszerű. Egy vízszintes felületre tegyünk le sok-sok mindent szépen elrendezve, és teljesen merőlegesen kattintsunk felülről.

masnikaracsony_2016_003

3. Karácsonyi dekoráció makró üzemmódban. Menjünk közel egy számunkra kedves részlethez, fókuszáljunk, és a háttérben lévő sok-sok részletet hagyjuk elmosódni.

masnikaracsony_2016_001

3+1. Maga a karácsonyfa. Pont őt hagynánk ki?!?! De nem ám. Ehhez olyan fényképezőre van szükségünk, amin manuálisan tudjuk a fókuszpontot megválasztani. Állítsuk a fényképezőnket manuális fókuszra, homályosítsuk el a képet, és kész is a művészfotónk! Fekete-fehérben is nagyon jól mutat. Ha nincs ilyen fényképezőgépünk, kapjuk lencsevégre a fánkat úgy, ahogy a 3. pontban tanácsoltuk.

masnikaracsony_2016_004

Mindenkinek kellemes készülődést, és jó kattintgatást kíváunk!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s