ajándék · diy · ECO

Gyors és öko csomagolás Masni módra

Talán már tudjátok, hogy próbálunk zöld életet élni, minimalizálni a hulladéktermelést, és ez nincs máshogy karácsonykor sem. Ilyenkor elnézőbb az ember sok mindennel azzal a felkiáltással, hogy “ó, hát karácsony van, legalább ilyenkor lazítsunk a szabályokon”. Igen, egy évben csak egyszer van karácsony, de a szabályok lazításában maradnék olyanoknál, hogy lehessen délig pizsiben lenni (esetleg egész nap…), az adventi naptárból előkerülő csoki már reggeli előtt elfogyasztásra kerülhessen, és társai. De nem fogok azokból az elveimből engedni, hogy ételt ki nem dobunk, vagy ha valamit be lehet csomagolni nem csak egyszer használatos díszpapírba, akkor csomagoljuk be máshogy.

A másik mániánk, hogy nagyon sok mindent elrakunk, hogy ez még jó lesz valamire. Így vagyok az ajándékszatyrokkal is. Már nagyon-nagyon sok gyűlt össze, és általában fel is tudom használni őket, de mi van azokkal, amik vállalhatatlanul rondák???

masnikaracsony_2016_002

Szó szerint fáj a szemem, ha rájuk nézek. Egyszerűen nem tudnám odatenni a fa alá bennük az ajándékokat. Ekkor jött a gondolat: vizuális harmonizáció. Jaj, de jól hangzik. Elárulom, nagyon könnyen kivitelezhető. Nem lesz másra szükség hozzá, mint egyszínű barna postai csomagolópapírra.

masnikaracsony_2016_003

Mérjük meg, hogy milyen messze van a táska fülét tartó két lyuk a táskán. Ilyen széles papírcsíkra lesz szükségünk. A hosszát pedig úgy kapjuk, hogy a táska magasságát és alját is 2-szer vesszük, és ráhagyunk még pár centit.

masnikaracsony_2016_1001

Helyezzük az ajándékokat a táskába, helyezzük rá az imént levágott papírcsíkot, egy kis ragasztószalaggal rögzítsük, és készen is vagyunk!

masnikaracsony_2016_001

Ha készen vagy a csomagolással, és valami finomságra vágysz, gyere, és nézz körül itt is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s