recept

Recept: a tökéletes melegítő leves

Tudom, tél van. Ilyenkor meg normál esetben hideg is van, így tök felesleges nyavalyogni, hogy fázom. A memóriám már nem annyira a régi, de azért erre még emlékszem, hogy az elmúlt években nem volt ilyen hideg. Mármint sokáig ilyen hideg. Így esténként, amikor hazaérünk, fáradtan, elcsigázottan, nekem minden vágyam egy felmelegítő leves. Olyan krémes, lágy, sűrű, meleg, amitől tényleg otthon érzem magam. Az édesburgonya hatalmas kedvencem, mindenféle formában így elérkezett az idő, hogy megosszam veletek a szerintem legjobb melegítő leves receptjét!img_7896

Íme a hozzávalók:

  • kb. 80-85 dkg édesburgonya, hámozva, kockázva
  • egy nagyobb salotta hagyma, durva darabokra kockázva
  • egy 2 cm friss gyömbér darabka
  • víz, só, 2 evőkanál vaj
  • 2 dl kókusztej

A felkockázott édesburgonyát, a hagymát, és az apróra vágott gyömbért a felolvasztott két evőkanál vajon (vagy kókuszzsíron) pár percig magas lángnál pirítsd meg, majd öntsd fel annyi vízzel, h pont ellepje. Sózd meg és főzd meg az egészet, amíg puha nem lesz. Gyorsan megy, a kockák méretétől függ, de 15 perc alatt tuti puha minden. Pürésítsd, majd a végén keverd bele a kókusztejet, melegítsd össze, és edd jó étvággyal :)! A fiúk miatt most pirítottam hozzá pár csík bacon szalonnát, de anélkül is fenséges!

img_7893

Még több receptet, ide kattintva találsz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s