5+1 · ECO

5+1 dolog, amit sose dobj a háztartási hulladékgyűjtődbe vagy öntsd a lefolyódba

Nagyon szeretjük minimalizálni a szemetet, de tudatos hulladékkerülőként is sok minden keletkezik otthon, és bizony vannak veszélyes hulladékok is, amiket felelős állampolgár nem dob ki a háztartási hulladékba, mert máshol mások újra tudják hasznosítani, vagy a környezetünkre nézve biztonságosan elhelyezik. Lássuk hát, hogy miről is van szó!

 

  1. Gyógyszer. Vigyük vissza a patikába. Kötelesek átvenni akkor is, ha náluk éppen nem vásároltunk semmit.
  2. Elektronikai hulladék. Elektronikai eszközöket értékesítő üzletek kötelesek átvenni akkor is, ha náluk éppen nem vásároltunk semmit.
  3. Elemek. Nagyon sok elemgyűjtővel találkozhatunk, pl. könyvtárakban, iskolákban, sőt élelmiszer üzletekben is a kijáratnál.
  4. Fénycső, villanykörte és társai. Ugyanaz, mint az elemeknél: nagyobb üzletekben, bevásárlóközpontokban van kihelyezve elhasználódott fényforrás gyűjtésére szolgáló gyűjtődoboz.
  5. Tintapatron, toner. Sok helyen újra is töltik, de ha az újratöltöttek minőségével nem vagyunk megelégedve, és mindenképp újat szeretnénk, akkor az üreset le is adhatjuk. Nagyon sok cég foglalkozik ezzel.

5+1. A “tiszta” papír-, műagyag- és fémhulladék pedig mehet a szelektív szemét gyűjtőkbe.

Messze álljon tőlem a károgás, azt meghagyom másoknak, maradjunk a pozitív és optimista életszemléletnél, hogy bár kicsi lépésnek tűnhet, amit mi meg tudunk tenni a környezetünkért, de higgyük el, hogy sok kicsi sokra megy!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s