ajándék · dekoráció · diy · festés · otthonra

Házikós emlékeztetők

Ez a házikó forma még télen talált meg, amikor is Borarti Bori egyik gyerekfoglalkozásán ilyen házikókat lehetett festeni. Azóta vártam, hogy szembejöjjön egy olyan projekt, amikor én is házikókat készíthetek, valamilyen célra. Ezek a házak 15-18 cm méretűek, és tökéletesen személyre szabhatók, sőt mivel kétoldalasak így tényleg jolly-jokerek lehetnek íróasztalunkon, dolgozószobánk polcán, vagy igazából bárhol, ahol el tudjuk képzelni.

Amire szükséged lesz hozzá: egy olyan fadeszka, ami legalább 25 mm vastag, így biztos, hogy megállnak majd magukban a házikók, parafa lapok (az enyémek régi parafa tányéralátétek és 4 mm vastagok – fontos, a dekorációs célra árult parafa nem alkalmas rajzszög befogadására!), ragasztó, krétafesték spray és tetszőleges színű krétaspray festék és maszkolószalag.

Első lépésben felrajzoltam a házikókat a fa deszkára, úgy, ahogy éppen elfértek. Majd ügyelő tekintetek mellett dekopír fűrésszel kivágtam a házikókat.

Amikor készen voltam a vágással, akkor a házakat nagyon alaposan megcsiszoltam (120-as majd 180-as csiszolópapírral). Az összes él, első és hátsó oldal alapos csiszoláson esett át. A legalaposabban azokat a felületeket érdemes megcsiszolni, amire majd a krétatábla festéket fogjuk felvinni. Jöjjön akkor a mutatvány első része, a krétatábla festék felvitele. Ehhez a házikók oldalait maszkoló szalaggal leragasztottam, mert azokat semmiképp se szerettem volna festékesen viszontlátni :).

A krétatábla festéket 3 rétegben vittem fel, közben kivártam a száradási időt (és egyéb dolgokat festettem ebben a szép időben – részletek hamarosan :D). Amikor megszáradt a harmadik réteg is, fogtam a házikókat és felrajzoltam őket a parafa alátétekre és kivágtam a parafa házoldalakat. A maszkoló szalagot nem vettem le, mert következett a ragasztás, és az oldalát még mindig szerettem volna “tisztán” tudni.

Amikor megkötött a ragasztó – elég hamar – akkor levettem a maszkoló szalagot és ellenmaszkoltam a krétatáblás és a parafás oldalakat, mert jöhetett a házikók színes élének a festése. Szerencsére a krétafesték spray nagyon hamar szárad, így gyorsan könnyen végeztem ezzel a feladattal, így már csak használatba kellett vennem a házikóimat!

 

Még több Novasol Spray projektet ide kattintva találsz, ha pedig DIY – azaz még több csináld magad ötletet keresel, akkor itt nézz körül!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s