dekoráció · ECO · falra · otthonra

Növényt a ház minden sarkába

Előrebocsátom, hogy nem vagyok egy nagy botanikus, és virágvásárláskor is előszeretettel kérem az eladót, hogy olyan növényt javasoljon, ami túléli, ha túl sokat locsolom, vagy pont elfelejtem, és természetesen szereti a tűző napot és a sötét sarkokat is egyben. Elárulom, nem sok ilyen növény van, de van egy 15 éves fikuszom, amit az egyik budapesti aluljáróban lévő virágosnál vettem hazafele menet egy rosszul elsült ZH után, és igen jól bírja. Amikor már 15 m hosszú, akkor fogom, és 20-30 cm-es darabokat vágok belőle, beleteszem egy vízzel teli befőttes üvegbe, és 1-2 hét alatt prímán gyökeret ereszt. Lám-lám, mindenkiből lehet sikeres virágtartó és szaporító. 🙂 Szóval lett megint sok kicsi fikuszhajtásom.

Van egy olyan virágtartó, amely teljesen újrahasznosítható, UV védelemmel ellátott műanyagból készül és nagyon dekoratív. Így honosítottam meg a 15 éves fikuszom néhány “csemetéjét” a fürdőnkben a Minigarden Cornerrel. Ami egyébként kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, és már el is terveztem, hogy kültérre egy fűszernövényes megoldást fogok megépíteni. A nyolc cserepes egység ára első pillantásra elgondolkoztató lehet, azonban ha kiszámoljuk a szerelvényeket, a kaspókat és szembesülünk a minőségi kivitelezéssel, érdemes belevágnunk.

Óriási plusz pont, hogy nem kellett fúrni (ezért a férjem még nálam is hálásabb…), hanem szuper erős öntapadós matricával ellátott speciális konzol segítségével lehet a falra felfüggeszteni. Összerakni 1 perc, “felszerelni” a falra egyedül is simán lehet. A Minigarden Corner innovatív gravitációs vízelvezető rendszere biztosítja, hogy minden felesleges öntözővíz a növény gyökerétől az egység alján elhelyezkedő tálcába csepegjen. Ez a megoldás nagyon fontos, hogy a növények sokáig jól érezzék magukat, és mi is, ha rájuk nézünk. Például fogmosás közben, vagy amikor a láncban harmadik mosást indítjuk el, és a fregoliról még le kell szedni a száraz ruhákat… 🙂

Reméljük, kedvet kaptatok Ti is, hogy kipróbáljátok a Minigarden termékeket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s