ajándék · dekoráció · diy · festés · otthonra · tároló

Rend a lelke…

Egy vallomás következik: sok a cuccom – főleg a szakmai. És bizony nehezen tartok rendet. De igyekszem. Tényleg. Sokszor az az érzésem van, hogy állandóan pakolok. De most elkapott a hév és gondoltam, amíg tart, csinálom. Nekiálltam a mindenféle alapanyagomat, eszközömet, papíromat, szalagomat, ollóimat, lyukasztóimat, ragasztóimat és mindent, amit csak el tudtok képzelni egy kicsit rendbe rakni. Mivel műhelyem nincs, így ez egyelőre csak egy amolyan átmeneti rendrakás és rendszerezés, mert igen, minden álmom egy műhely. De most nem kezdek bele ebbe a történetbe, mert különben egy, nem születik meg ez a bejegyzés, kettő, nem lesz rend. Tehát, rendrakás!

Amire szükséged lesz:

  • fa ládikák, mindenféle. (nálam most pont ezek voltak kéznél)
  • krétafesték spray, én most alapnak szürkét használtam és azt fújtam felül kő, világos türkiz, türkiz színekkel
  • csiszolópapír (240-es, 320-as), rongy
  • wax spray, pamut törlőkendő

Első lépésben lefújtam a dobozokat az alap színnel, aminek én most az egyik nagy kedvencemet, a szürkét választottam. Kívülről, majd belülről festettem le a dobozokat.

Miután teljesen megszáradt az első, alap szín (ebben a jó időben ez 10 perc volt :)), második rétegben felvittem a fedőszínt. A legkisebb dobozra türkizt, a közepesre világos türkizt és a nagyra a kő színt. Itt is először kívülről, majd belülről fújtam le őket.

Mikor megszáradt a második réteg előkaptam a csiszolót és rápattintottam egy 320-as papírt. A két türkizt ezzel a 320-as papírral csiszoltam meg. Az éleit, oldalát majd belül. A kő színűre 240-es papírt használtam. A csiszolás végeztével fogtam egy alaposan kicsavart, de picit nedves rongyot és teljesen áttöröltem a felületeket, hogy leszedjek mindent port róluk.

A törlés után jöhet a waxolás! Ennek két funkciója van: védeni a tárgyat és konzerválni a csiszolt állapotot. Ha nem viszünk rá fel semmilyen védelmet, akkor a krétafestékkel festett felületek használat közben tovább fognak kopni. Ez is adhat egy plusz patinát a tárgynak, így nem kötelező a waxolás vagy lakkozás :)!

A wax-ot, fújás után, tiszta pamut ronggyal, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük bele a felületbe. Várjuk meg míg megszárad és pakoljuk tele a kincseinkkel!

 

Ha tetszik a ládika, de nem mersz egyedül belevágni, akkor most hétvégén a Vintage Piac-on elkészíthetjük együtt is! A workshopok ingyenesek lesznek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, ITT tudsz jelentkezni! Remélem, találkozunk :)!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s