dekoráció · diy · falra · festés · otthonra

Élj kérdésben – egy kis emlékeztető minden napra

Abban nőttünk fel, hogy az a jó, ha megtaláltuk a választ. Mindig mindenre legyen magyarázat. Semmi lazaság, semmi örömteli várakozás, hogy majd megoldódik magától a dolog, arról nem is beszélve, hogy majd akkor, amikor eljött az ideje. Nem, mindent valamilyen terv szerint, konkrét kidolgozott részletetekkel ki kell dolgozni és végre kell hajtani. És mi van akkor, ha egy adott helyzetre, kérdésre nincs jó vagy rossz válasz vagy megoldás? Hiszen minden csak nézőpont kérdése. Egy elrontott projektben, egy lekésett vonatban mind ott van a lehetőség. Mi van, ha az elrontott projekt vezet rá valamilyen zseniális dologra (gondoljunk csak bele, hogy a Nutella is csak egy gyártási melléktermékként indult, és elég sikeres termékké nőtte ki magát…), vagy a lekésett vonat miatt átszervezzük a programot, és valami sokkal jobb dolog sül ki a hétvégéből.

Persze, még mi is gyakorlunk, és sokszor belefeszülünk, hogy dehát nem ez volt a terv, de napról napra könnyebben megy, hogy majd úgy lesz, ahogy a lehető legjobb és legkönnyebb lehet. Éljünk kérdésben! A munkánkban, a gyerekekkel, a kapcsolatainban, sőt még a házimunkában is. Ha pedig megtorpanunk, és meglátjuk a színpompás kérdésfelhőinket, biztos, hogy eszünkbe fog jutni valami! 🙂

Amire szükséged lesz egy 2200 mm hosszú fenyőléc (30×18 mm-es pl.), dekopír fűrész vagy sima kézifűrész, faragasztó, maszkolószalag, csiszolópapír, alapozó, akrilfesték spray.

Első lépésben megterveztem, hogy ebből a 2200 mm-es lécből, hogyan jön majd ki 2 kérdésfelhő. Első lépésben ketté fűrészeltem a lécet, így maradt 1100 mm. Nekem most 18 mm vastag volt a lécem, így a teljes szélessége a keretnek mm, magassága pedig mm. Az aljába a rövidebbik darabka mm, a hosszabbik darabka mm hosszú. A ferdén álló darabot ceruzával bejelölve vágd méretre.

Mielőtt összeragasztanád, nagyon alaposan csiszold meg. Így még könnyebb, a kisebb darabokat simává varázsolni, mint majd az összeragasztott keretet.

Faragasztóval ragaszd össze a keretet és maszkolószalaggal rögzítsd a derékszögeket. Így nem fog elcsavarodni száradás közben sem a keret :).

Mikor teljesen megszáradt a ragasztás (hagyj neki bátran pár órát), akkor szedd le a maszkoló szalagot és alapozd le a keretet. Én most két okból alapoztam, az egyik, h nyers, kezeletlen fenyővel dolgoztam, ami a gyanta és egyéb szennyeződések miatt foltosan szívná be a festéket, a másik ok pedig, hogy amúgy nagyon szeretem a fa erezettségét látni, most viszont pinkben nem mutatott volna jól, így alapoztam, hogy eltüntessem a rajzolatot és sima felületet kapjak. Az alapozónak hagyd meg amit kér, azaz legalább 12 órát ne fess rá, így teljesen kikeményedik és szép egyenletes felületet ad. Amikor megszáradt, akkor mehet rá a tetszés szerinti akril spray.

A képen látható monokróm feliratos festővásznakat is festékspray-vel készítettem, ITT találod a leírást hozzájuk. A többi Novasol Spray projektet pedig IDE kattintva éred el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s