dekoráció · diy · otthonra · promóció

Kényelmesen a kertben

Meglepő, hogy kb. 5 héttel ezelőtt 10 cm hó esett, és meg is maradt, most pedig 3 napja már mezítlábazunk délutánonként a kertben. Tele energiával vágunk bele a kerti feladatokba, amire máskor lelkiekben is fel kell készülni. De most nem. Élvezzük a jó időt, minden porcikánk a szabadba vágyik. Igen hideg volt ez a tél és télies tavasz, ami mögöttünk van. Ideje a meglévő kerti dolgainkat is egy kicsit felfrissíteni, így amikor kiesik a nyesőolló és a fűnyíró a kezünkből, és megpihennénk, akkor kényelembe tudjuk magunkat helyezni.

Most két korábban benti díszpárna szuper kültéri párnaként folytathatja pályafutását. Párnahuzatot pedig nem csak varrni, hanem ragasztani is lehet!

A viaszosvászonból készülttel nedves fűbe, homokozóba, saras térkőre, bárhova leülhetünk, és varrni sem kell.

Vágjunk ki egy akkora négyzetet viaszosvászonból, amekkora a párna (vagy még egyszerűbb, a párnának egy korábbi huzatát méretül venni), és egy 2-2 cm-rel hosszabb oldalhosszúságú darabot is.

Ez utóbbit vághatjuk cikkcakk ollóval is, még csinosabb lesz az eredmény. Helyezzük rá a kisebb négyzetet a nagyobbra, és jelöljük be a csúcsait. Itt vágjuk le a nagyobb négyzet sarkait.

Jöhet a ragasztás! Valamilyen jó minőségű hobbiragasztóval húzzunk végkony csíkot a kisebb négyzet 3 oldalának színén, és hajtsuk rá a nagyobb négyzet oldalait.

Amíg ragasztunk, jól jöhet a csipeszes rögzítés, de ha megvan a három oldal, akkor súlyozzuk le a ragasztón megadott száradási időre néhány könyvvel.

Ha megszáradt a három oldal, tegyük bele a párnát, és ragasszuk le az utolsó oldalt is.

Itt maradt a csipeszes megoldás a száradás végéig.

Készen is volnánk!

A másik párnahuzatot varrtam. Ennek a pontos munkamenet leírását az Allianz blogra kattintva találod, nézz át oda is! A végeredmény csini lett, ugye?

Minél több a szín és a minta, annál izgalmasabb lesz a végeredmény!

Reméljük, Nektek is akkora örömet okoz majd ezeknek a párnáknak az elkészítése és birtokba vétele, mint nekünk okozott :). A kézi munka eredménye, az egyedileg megalkotott termékek értékét sokszor nehéz felbecsülni, de nem lehetetlen, így értékeitek védelmekor érdemes ezekre a tárgyakra is gondolni.

Az Allianz Biztosító megoldásaiban sok olyan választható fedezet is szerepel, mely elsőre talán eszünkbe sem jutna. A május-júniusi viharos időszakban gyakran előforduló jégverés és esetleges viharok okozta károk megtérítésére is kiterjed a biztosítás, sőt még a kertet is biztosíthatjátok. Így akár ezeket a csinos, kézzel készített párnákat is biztonságban tudhatjátok, ha véletlenül kint maradnak a kertben és tönkremennek egy nagyobb zuhé vagy jégeső alkalmával. Az Allianz lakásbiztosításairól itt tudhattok meg többet, vagy online kalkulátoruk segítségével saját biztosítási ajánlatot kérhettek.

A bejegyzésben szereplő vélemény a Masni Dekoráció saját véleménye. A bejegyzés az Allianz Hungária Zrt.-vel együttműködve jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s