diy · gyerekeknek · háztartás · recept

Recept: a tökéletes palacsinta

A múltkor kérdezte valaki, hogy hogyan bírom. Mondom, hogy köszönöm jól, két serpenyővel és egy nagyon jó recepttel. Ja, de nem a heti 3-szori palacsintasütést, hanem úgy általában a 3 gyerekkel… Rég nem nevettem ekkorát. Vagyis pont így: mindig az adott feladatra koncentrálok, az aggódást meghagyom másoknak. :))))

A tuti receptem pedig:

  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 6 dl tej
  • 1 dl olaj

Ha csomósra sikeredett, akkor hívjuk segítségül a botmixerünket. A gyerekek nagyon örülnek a palacsintának, nem csinálnak belőle presztízs kérdést, hogy anya alapból profi tésztát kever, vagy “csalt” botmixerrel. Hagyjuk állni pár órát, vagy ameddig a gyerekek türelme engedi. Ha nem engedi, akkor már most higítsuk fel sima vagy bubis vízzel, hogy jól szét lehessen oszlatni a forró serpenyőben a tésztát, ha engedi, akkor elég sütés előtt.

2-3 gyereknek harmad mennyiséget szoktam készíteni, ha vendég csemeték is vannak, akkor simán kétharmadot vagy az egészet.

Valószínűleg, ha én nem szeretném a palacsintát, nem készítenék nekik ilyen gyakran. 🙂 És mire elfogyott az összes, már lehet is tervezni, hogy mikor készüljön az újabb adag. Mire elpakolok, már meg is születik a döntés: holnap, de legkésőbb holnap után.  És, hogy a takarítást hogyan bírom? Azt is igyekszem aggódás-mentesen kipipálni. Mivel sok gyerek, sok maszat, valami igazán jó tisztítószer kell nekünk. Mivel fontos a környezettudatosság és a természetes alapanyagok, így esett a választásom az Almawin narancsos tiszítószerre, mert egy pillanat alatt el lehet tűntetni vele a romokat, nyomokat mindenféle felületről!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s