ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Egyszerű, mint a bot – színes kerti mécsestartó

Sok mindent fel tudnék sorolni, hogy mi mindent szeretünk a nyárban, igazából nem is tudom, hogy mikorra érnék a sor végére… De egy biztos, ilyenkor nyáron, az esti, kerti vagy teraszos ücsörgés és beszélgetés annyira belénk ivódott, mint mondjuk az, hogy ragasztópisztolyt tartunk szobánként a lakásban. És mi tenne még hangulatosabbá egy ilyen estét? Egy kert ihlette mécsestartó, nem? Viszont mivel a nyár nem csak éjszakákból áll, mint kedves finn ismerőseink téli hónapjai, hanem sok-sok napsütésből és fényből, így olyan mécsestartót készítettünk, ami világosban is csinos, mivel csupa-csupa szín!

Mi mindenre lesz szükséged egy ilyen mécsestartóhoz? Kell egy csinos husáng, pár kiürült, kimosott, kicsi befőttes üveg, kampós csavarok, virágkötöző drót és persze festék. Na, de milyen? Mi most az új, Novasol Spray Pinty Plus Aqua termékcsaláddal dolgoztunk, melyet beltéren, nehezebben szellőző helyeken is könnyedén használhattok. A vizes bázisú festék spray matt, alacsony nyomású és kimagasló fedőképességű és kevésbé szóródik, mint hagyományos spray-festék társai, így kevesebb felület letakarásával is tisztán tudunk dolgozni.

Első lépésben nyírfát “csinálunk” a husángból. Ehhez fehér festéket használtunk. A husángot alaposan portalanítsuk, így szebben tapad majd rajta a festék.

Második lépésben fessük le a befőttes üvegek alját. Ha szép, markáns elválasztást szeretnél a festett és nem festett terület között, akkor használj maszkolószalagot (mint mi is tettük), ha tetszik az elmosódott átmenet, akkor nem kell szalag, fesd le a befőttes üvegek alját és oldalát pár cm magasságban.

Mi most az üvegeket tartó drótokat is lefújtuk harmadik lépésként, mert csak sötétzöld színű drótot kaptunk és annak a színe nem annyira illeszkedett a színpompás üvegeinkhez…

Negyedik lépésben összeraktuk az alapot, amire majd felakasztjuk a színes mécsestartóinkat. A lefestett husáng két szélére egyszerű spárgát kötöttünk, a hosszát pedig felosztottuk nagyjából egyforma közökre. Egy kombinált fogó segítségével betekertük a husángba a kampós csavarokat.

 

Végül rátekertük az üvegek nyakára a színes drótokat és felakasztottuk a husángba tekert kampós csavarokra. És készen is voltunk :)! Neked hogy tetszik?

 

Korábbi Pinty Plus festékspray anyagainkat ide kattintva tudod megnézni, kerti ötleteket pedig itt találsz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s