újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · promóció · tároló

Mindig szem előtt – guruló rend(es)társ

Van aki vágja a centit és van aki inkább megtoldaná, hiszen mindjárt itt van a szeptemberi tanévkezdés. És ez a változás nem csak a gyerekeknek nagy, hanem nekünk, felnőtteknek is, magasabb szervezettségi fokra kell kapcsolnunk, vége a nyaralás, a táborok, a nagyik által átszőtt nyárnak, amikor mi is könnyedebben vehettük a dolgokat. Ennek most pár napon belül vége – sajnos, de ne csüggedjetek, egy olyan ötlet hoztunk ma Nektek, melynek színétől, könnyedségétől és nem utolsó sorban hasznosságától azonnal jó kedvre derültök :)!

DSC_2896

vatera_zsurkocsiAmire szükséged lesz ehhez a projekthez:

  • egy kiszuperált zsúrkocsi, erre a nem túl régi és remek formában lévő kocsikára mi a Vaterán találtunk rá,
  • egy fluoreszkáló színű és egy fehér akril festék (mi most spray-vel dolgoztunk, mert a kocsi formájából adódóan pikk-pakk le tudtuk festeni)
  • alátét fólia

Első és legfontosabb lépés a zsúrkocsi teljes zsír és portalanítása. Ezt a lépést nem érdemes és nem is szabad kihagyni – főleg használt cikk újrahasznosítása esetén. Új életet adni egy másnak már nem kellő tárgynak fantasztikus dolog, hiszen tudod, hogy az adott tárgy, a kezeid között születik újjá és akár új funkciót is kaphat! Mi ezért is szeretünk kincsekre vadászni a Vaterán. Megálmodjuk, megkeressük az alapanyagot hozzá és megalkotjuk. De kanyarodjunk vissza a tisztításhoz :). Mivel sokszor nem tudod, hogy milyen körülmények közül való az alapanyagod, fektess kellő energiát a zsír- és portalanításba. Sokszor elég egy langyos vizes, ecetes lemosás, de előfordulhat, hogy valami makacsabb ragacsba szaladsz bele, akkor elő a sebbenzinnel és vesszen a folt!

IMG_2195Mikor végeztél a takarítással, fektess le egy fóliát, ez sima festés esetén is hasznos, festékspray-vel való festés esetén pedig erősen ajánlott, és szedd szét darabjaira a kocsit. Mi most csak a polcokat kaptuk ki, így is remekül tudtunk dolgozni.

IMG_2197

IMG_2200A polcok lefestéhéz a festékspray-t ún. pisztolyba tettem, mivel a nagyobb felületek homogén festése könnyebben megy így, de a vázat kisebb területenként festegetve fújtam le.

Mi most két rétegben festettük le a vázat is, és a polcokat is – így lett tökéletes a végeredmény – Nektek hogy tetszik?

DSC_2939

IMG_2240

DSC_2933

DSC_2918

DSC_2902

Ugye, így már nem is tűnik annyira félelmetesen szürkének a szeptemberi sulikezdés?

A bejegyzésben szereplő vélemény a Masni Dekoráció saját véleménye. Imádunk újrahasznosítani, régi dolgoknak új életet adni, így köszönjük a felkérést és az együttműködést a Vatera.hu-nak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s