ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Hygge házikó – sablonnal

Menjünk egy kicsit vissza az időben, nem sokat csak mondjuk 2 hónapot körülbelül. Akkoriban nagyon foglalkoztatott, hogy sok tekintetben végigrohanok az életen, nincs benne élmény, csak “túllevés”. Először arra gondoltam, hogy biztos szervezés kérdése, de már így is átszerveztem, felszerveztem, leszerveztem mindent, szóval tényleg ment minden, mint az olajozott villám, de ennek ellenére rohantam. Rohantunk. És ekkor jött szembe – persze nincsenek véletlenek, egy német cikk a Hygge-ről. A miről ?!?! – kérdezed most… Megértem, én is ezt tettem. Azt se tudtam, hogy hogyan kell kiejteni (hüge, hjüga, hügö), de mostanra megtanultam, hogy nem betűzni, kiejteni, hanem érezni kell.

IMG_3007

A hygge, a dánok életérzése. Ettől ők a világ legboldogabb emberei. Ez tény. Náluk még boldogságkutató intézet is van! És ennek az intézetnek az egyik munkatársa, egy bizonyos Meik Wiking írt egy könyvet a Hygge-ről, amit aztán szeptember közepén Dekorella instagram oldalán láttam meg. Na, beindult a gépezet, könyvet ide, elolvastam. Csodát nem tett, de igyekszem megélni az életet és olyan pillanatokat alkotni, melyek hyggelig-ek, azaz bensőségesek, kellemesek, szépek és szeretteim körében telnek.

Így született meg ennek a házikónak, hívhatjuk akár hygge-laknak is az ötlete. Egyrészt a fény miatt, mert ha felkapcsolom a belsejébe tett mini izzósort, akkor az arany festék miatt csodásan meleg fényt ad ki, másrészt mert maga a házikó jelképezi a hygge-t. Ha felkapcsolom, eszembe jut, megállok és ott vagyok. Egy kávéval a kezemben csak nézek ki pár percig az ablakon, gyertyát gyújtok, takarókat veszek elő és a kanapénkat már totálisan beborító kényelmes párnák közé ülünk péntek este. Olvassátok el Ti is, ha tehetitek, tényleg érdemes!

DSC_3100

De addig is, nézzük ennek a házikónak a pontos munkamenet leírását!

Amire szükséged lesz:

  • egy hullámkarton doboz kilapítva, vagy bármilyen hullámkarton lap,
  • letölthető házikó sablonok, itt és itt vannak,
  • ceruza, egy nagyon jól vágó sniccer, radír, vonalzó
  • ragasztópisztoly
  • festékspray (én most a Novasol Spray Pinty Plus akril aranyát és fehérét használtam)
  • mini, elemes izzósor

 

Első lépésben rajzold fel a sablonok alapján a hullámkartonra a ház elemeit!IMG_2954

Aztán sniccerrel vágd is ki az összeset. Majd ragasztópisztoly segítségével állítsd össze a házat. Minden elem adja magát, ne aggódj, menni fog!IMG_2956

Amikor kész a házikó, fújd le arany színűre belülről, és fehérre kívülről. Vagy bármilyen más színűre, ami Neked tetszik :)! Ha nem vagy biztos a festékspray-vel történő festéssel kapcsolatban, akkor kattints ide és ide, pontos leírásokat találsz! Ne habozz, vágj bele!

 

A festéket mind belülre, mind kívülre 2 rétegben vittem fel, így tökéletesen fedett, és a belső arany pedig még szebben ragyogott :).DSC_3063

Utolsó lépés, amikor teljesen megszáradt a házikó – ragassz a tetőterébe, belülről egy mini izzósort, aminek az elemházát kivezeted a házon kívülre. És tá-dám, készen is vagy!

IMG_2999

DSC_3103

Tehát házépítésre fel, kikapcsolódásra és boldogságra felkészülni, induljon jól a hosszú hétvégétek!

Korábbi Novasol Spray Pinty Plus anyagainkat ide kattintva tudjátok megnézni, szerintünk, érdemes :)!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s