összejövetelekre · recept · szülinap · zsúr

Recept: Rózsaszín torta – igen mutatós és nagyon finom!

Vigyázat, fennáll a veszély, hogy nem csak szülinapokon fogják követelni a családtagok, barátok!

Szerintem nem vagyok egyedül, aki teljes átalakuláson esett át a gyereknevelés területén. Elkezdjük valahol a konkrét elképzeléseknél és elveknél, aztán jönnek a kilengések, extrém szakaszok, hullámvölgyek és néhány “ez az, így kell ezt csinálni” szakasz, majd egy-egy összeomlás. Végül mindig felállunk, mert holnap is van nap, sőt egyszer minden elmúlik. A problémákkal együtt a szabályok is. Szerencsére. Első gyerek, első szülinapi torta: cukormentes tortaféleség, természetesen bio körtével a tetején. Harmadik gyerek második szülinapi tortájának egyetlen kitétele annyi volt, hogy RÓZSASZÍN legyen. Lényeg, hogy legyen önkritika, és igazán jót tudjunk magunkon is nevetni!

Lássuk hát az igazán jól sikerült rózsaszín tortát!

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):

Két részletben kell megsütni a piskotát, egy adaghoz kell:

  • 2 tojás
  • 2 ek víz
  • 4 lapos ek cukor
  • 4 púpos ek liszt
  • 1/4 csomag sütőpor

Sütőt melegítsük elő 180 fokra. A piskóta igen kényes, fontos, hogy előmelegített sütőbe tegyük be, és fél óráig nem szabad rányitni a sütő ajtaját. Sértődékeny. A tortaformánknak pedig csak az alját zsírozzuk és lisztezzük, így nem lesz púpos az eredmény.

Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. Fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és nagyon alaposan keverjük el a sütőporral. Egy másik tálban keverjük ki a tojás sárgáját a vízzel és a cukorral. Ebbe mehet a liszt, és végül adagokban a felvert tojás fehérje.

Öntsük tortaformába és fél óra alatt süssük meg. Várjuk meg míg kihűl, vegyük ki egy rácsra, mossuk el a formát, és süssük meg a második adagot is. Ha mindkettő kész és kihűlt, vágjuk vízszintesen kettőbe őket.

A krém hozzávalói:

  • 1 dl piros színű szörpöt higítsunk fel 2,5 dl-re
  • 1 csomag tortazselé (ellenőrizzük, hogy 2,5 dl folyadékhoz ajánlják-e a csomagoláson, ha nem, akkor arányosítsuk). TIPP: piros tortazselével még rózsaszínebb lesz a torta 🙂
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag habkeményítő (itt is ellenőrizzük, hogy egy csomagot mennyi tejszínhez ajánlanak)
  • 1 ek porcukor

A habtejszínt verjük fel a porcukorral és a habkeményítővel, és lépésenként adjuk hozzá a mascarponét. A szörpöt főzzük fel a tortazselével, és amikor kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a főzőlapról. Várjunk, míg elkezd kihűlni, kb. 5 percet, és mehet a krémbe bele, szépen lassan, részletekben. Ha megvan a krém, kenjük meg a tortalapokat, majd a tetejét és végül az oldalát a tortának.

TIPP: A szeleteket még mutatósabbá tudjuk tenni, ha a piskótaszeleteket a krém előtt vékonyan megkenjük valamilyen élénk színű (pl. meggy) lekvárral. Díszítsük gyümölccsel, szárnyaljon a fantáziánk! A papír virágot krepp papírból hajtogattam és fogpiszkálóval rögzítettem.

Gyertek, szülinapozzatok velünk még többet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s