Két évvel ezelőtt, amikor a legkisebbik született, és 3 héten át az ovis családoktól felváltva kaptunk komatálat ebédre, akkor ettem életem legfinomabb zöldbab levesét. Kikérdeztem az anyukát, kókusztejet tett bele a legvégén. Azóta is emlegetjük, és valami miatt azóta sem készítettem el, hogy miért, nem is tudom. Idén viszont, amikor először kaptam magyar édeskrumplit a boltban, tudtam, hogy levest főzök majd belőle, méghozzá kókusztejjel megbolondítva.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek zsiradék
- 1 tk nagyszemű só
- 1 tk szárított gyömbér
- 1 tk őrölt citronella (vagy indiai citromfű, ki hogyan ismeri)
- 3 nagyobb fej burgonya
- 3 közepes fej édesburgonya
- 1 konzerv kókusztej
Egy olyan 2-2,5 literes lábosban hevítsük fel a zsiradékot, és dobjuk rá a vöröshagymát. Amikor üvegesre pároltuk, dobjuk rá a fűszereket, és pár percig jól pirítsuk össze az egészet. Mehet rá nyers meghámozott és felkockázott burgonya és édesburgonya. Öntsük fel az egészet vízzel. Forrástól számítva 15-20 perc alatt megfőnek a krumplik, és ekkor kapcsoljuk le a főzőlapot, és mehet is bele a kókusztej. Kész!
Jó étvágyat!
Gyertek, süssetek-főzzetek velünk még többet!