recept

Újhullámos burgonya és édesburgonya leves thai beütéssel

Két évvel ezelőtt, amikor a legkisebbik született, és 3 héten át az ovis családoktól felváltva kaptunk komatálat ebédre, akkor ettem életem legfinomabb zöldbab levesét. Kikérdeztem az anyukát, kókusztejet tett bele a legvégén. Azóta is emlegetjük, és valami miatt azóta sem készítettem el, hogy miért, nem is tudom. Idén viszont, amikor először kaptam magyar édeskrumplit a boltban, tudtam, hogy levest főzök majd belőle, méghozzá kókusztejjel megbolondítva.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 1 tk nagyszemű só
  • 1 tk szárított gyömbér
  • 1 tk őrölt citronella (vagy indiai citromfű, ki hogyan ismeri)
  • 3 nagyobb fej burgonya
  • 3 közepes fej édesburgonya
  • 1 konzerv kókusztej

Egy olyan 2-2,5 literes lábosban hevítsük fel a zsiradékot, és dobjuk rá a vöröshagymát. Amikor üvegesre pároltuk, dobjuk rá a fűszereket, és pár percig jól pirítsuk össze az egészet. Mehet rá nyers meghámozott és felkockázott  burgonya és édesburgonya. Öntsük fel az egészet vízzel. Forrástól számítva 15-20 perc alatt megfőnek a krumplik, és ekkor kapcsoljuk le a főzőlapot, és mehet is bele a kókusztej. Kész!

Jó étvágyat!

Gyertek, süssetek-főzzetek velünk még többet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s