ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Adventi naptár Anyáknak

Minden évben, megfogadom, hogy már szeptemberben listákat írok, rendszerezek, hogy ne így, november végén szembesüljek a ténnyel, hogy pár hét van már csak karácsonyig, ami elvileg a szeretet ünnepe és a meghitt együttlét ideje. Idén már sokkal jobb vagyok, hiszen egy csomó dolgot elengedtem és tudatosan lazán készülök, de azért még van hová fejlődnöm :).  Például adventi naptár fronton, de itt se teljesen esélytelen a dolog, mert idén meglepetés képpen egy olyan naptárt készítettem – a gyerekekén túl – ami nekünk, Anyukáknak szól.

Az ötlet onnan érkezett, hogy a barátnőm barátnője írt egy könyvet. Amit elolvashattam én is. Dorka, olyan kérdésekről ír, hogy lehet-e hasznos a kiabálás, ártalmas a simogatás, hozhat-e szerethető dolgokat egy betegség, árthatnak-e a jótanácsok? A Gyerekes gondolatok nem bölcs intelmeket osztogat, inkább együttgondolkodásra hív: olyan egypercesek gyűjteménye, amelyek olvasásakor új színben-fényben tűnhetnek fel mindennapjaink. Igen, egy perc alatt végezhetünk egy-egy gondolattal, így született meg az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha ezeket az egy perces novellákat egy-egy adventi naptár ajtó mögé rejteném és így, az amúgy is rohanós adventi időszakban pár perc nyugalmat, feltöltődést vagy épp gondolkozást ajándékoznék tovább én is. Először megmutatom, hogy hogyan készíthettek Ti is ilyen gondolatokat ajándékozó adventi naptárt, utána pedig játékra hívlak Benneteket! Tartsatok velünk!

IMG_3641

IMG_3549Amire szükséged lesz:

IMG_3589Szedd szét a képkeretet és alaposan tisztítsd meg és fújd le arany színre. Hagyd megszáradni. Nekem most 2 rétegben kellett fújnom, így lett tökéletesen arany színű a keret.

IMG_3616A kartonokból vágj ki 10,5 x 10,5 cm-es négyzeteket. Aranyból én most 6-ot vágtam ki, a natúrból 18 db-ot. Az arány szabadon választható, nekem most így adta ki az alapanyagom :). A négyzetek csúcsait a négyzet közepére hajtogattam.

IMG_3617

IMG_3620Kiválasztottam a kedvenc 24 írásomat, és ezeket lemásoltam és feldaraboltam, majd a négyzetekbe rejtettem, és dekortapasszal lezártam a borítékokat.

IMG_3621

IMG_3653Elrendezgettem a képkeret belső részében a borítékokat (a képkeret plexi részét természetesen kivettem :)), majd papírragasztó stifttel felragasztottam a borítékokat.

Készen is vagyunk! Te kinek ajándékoznád oda ezt a naptárt?

IMG_3628

IMG_3636

IMG_3648

És akkor most következzen a nyereményjáték! Gyertek Facebook oldalunkra és játszatok velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s