ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · tároló

Egyszerű képkeretekből, menő üveg, gyertya-kalitka

A címmel kicsit talán megzavarunk mindenkit, de a képek magukért beszélnek. Amikor az ember lánya belefut egy olyan lehetőségbe, hogy 300 Ft-ért vehet 20×30-as képkeretet, akkor egyrészt nem mond nemet, másrészt azonnal beindul az ötletgyár, hogy mi is születhetne ezekből a filléres, aranykeretes eredetileg képek bemutatására kitalált tárgyakból…

A lámpásokat, gyertyákat, mécseseket nagyon szeretem. Főleg ilyenkor, amikor már a délután derekán tök sötét van. A gyertyákban, a fényben van valami melegséget árasztó, megnyugtató, meghitt – igazán hyggelig az év ezen időszakában, ha a kinti szürkeséget, sötétet és latyakot és egy kis tűzzel, apró fénnyel dobjuk fel.

De térjünk a lényegre, hogy hogyan lesz a filléres képkereteinkből csodás lakásdísz. Vágjunk bele!

DSC_3252

IMG_3593Amire szükséged lesz:

  • 4 db képkeret, egyforma méretben
  • csiszolópapír
  • krétafesték spray és lakk spray
  • csiszolópapír (nagyon-nagyon-nagyon finom, olyan 360-400-as)
  • mindent ragasztó ragasztó
  • gyertyák, mécsesek

IMG_3594Első körben szétszedtem a képkereteket és nagyon alaposan megtisztítottam, alkoholos üvegtisztítóval. A festék remekül tapad minden felületen, így nem a tapadástól féltem, hanem a foltoktól, de ezt ezzel az alapos takarítással elkerülhettem.

IMG_3599Az arany színű kereteket lefestettem egy rétegben a fehér krétafesték spray-vel, ami az egyik alapfegyverem a barkácsolásaim során. A krétafestékről és a spray-vel való festésről itt, itt és itt olvashatsz bővebben.

IMG_3600Miután megszáradt az egy réteg, nagyon-nagyon óvatosan elkezdtem visszaszedni a csiszolópapírral, mert szerettem volna, ha a keret eredeti arany színe helyenként elő-elő tűnik.

Miután lecsiszoltam amit kellett, egy enyhén nedves (nagyon kicsavart) ronggyal eltávolítottam MINDEN port és csiszolási maradékot, majd lefújtam a kereteket vizes lakkal, hogy megőrizzem a keretek koptatottságát.

IMG_3609A lakkozás után beragasztottam az üvegeket a keretekbe (a képkeretek hátoldalára most nem volt szükségem, de ha van ötleted, hogy mit csináljak belőlük, írd meg, köszi!).

Miután teljesen megkötött a ragasztó, fogtam és összeragasztottam a képkereteket. Egy hurkapálcát használtam, hogy a ragasztót vékonyan, egyenletesen épp csak oda kenjem, ahová kell.

Amikor összeállítottam a kalitkát, ideiglenesen maszkoló, azaz papír ragasztószalaggal egymáshoz rögzítettem és egy éjszakára így hagytam, hogy a ragasztó tegye a dolgát.

Másnap pedig birtokba vettem. Újabb hygge pont az otthonunkban!

DSC_3248

DSC_3238

DSC_3236

DSC_3255

Korábbi Novasol Spray anyagainkat is nézd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s