összejövetelekre · gyerekeknek · recept

A legtutibb fánk, amit valaha sütöttünk, és még vegán is

Jó szokásomhoz híven a címben el is mondtam a lényeget. Nem is szaporítom a szót, jöjjön a recept. 🙂

Hozzávalók:

500 g fehér liszt
35 g étolaj (igen, gramm!)
100 g cukor
3 dl rizstej
1 csomag szárított élesztő (7 g-os)
1 csipet só

Eddig nem annyira hittem a liszt szitálásában, de mostantól semminél sem fogom kihagyni ezt a lépést. Elképesztő a különbség. Tehát, a lisztet egy jó nagy tálba szitáljuk át. A rizstejet szobahőmérsékletnél kicsit melegebbre melegítsük, szórjuk bele az élesztőt, és keverjük el. Várjunk vele pár percet, mielőtt beleöntjük a lisztbe, és ha már habos, akkor mehet rá. Gyúrjuk össze az összes hozzávalóval. Kelesszük kb. egy órán át. Nyújtsuk ki kb. fél-egy cm vastagra, szaggassuk ki pogácsaszaggatóval a fánkokat. Hogy tutira menjünk, kelesszük még egyszer negyed órát, és utána forró olajban süssük ki. Figyelem! Könnyen megég, figyeljünk oda. Ne lépjünk le semmiképp mellőle!

Jó étvágyat! Gyertek, süssetek velünk még többet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s