dekoráció · diy

Tojáslampiont minden tojásfára

Farsangra készítettek a gyerekek a napköziben egy szuper gömb alakú díszt, és innen jött az ihlet, hogy ilyet tojás formában is alkothatnánk húsvétra.

Ezt a lampiont a 7,5 éves kisfiam vágta és ragasztotta, nézzétek el a girbegurbaságát. Jó munkát Nektek is, nagyon meditatív is tud lenni egy-egy közös kreatívkodás.

Készítsünk elő sok-sok lapot. A sablont úgy vágtam ki, hogy egy A4-es lapból 3 tojást lehessen kivágni. 18-20 félbehajtott tojásformára lesz szükségünk, hogy szépen mutasson majd a lampionunk.

A sablont hajtsuk félbe, majd újra félbe és újra. Így megkapjuk azokat a hajtásvonalakat, amiknek végeit  kell majd felmérni a tojásokra. Vágjuk ki a tojásokat a sablon segítségével, és jelöljük fel a 3 hajtási pontot a sablonról. Halványan tegyük, hogy ne látszódjon majd meg. (Nem úgy, mint nálunk. 😉 )

Az összes félbehajtott tojást ragasszuk össze 1-1 pontban a középső jelölésnél. Ha az összes félbehajtott tojást összeragasztottuk saját magával, akkor ezeket egy-egy pöttyben a két szélső jelölésnél ragasszuk össze egymással. Ha kész a “torony”, ragasszuk bele a szalagot is, amennyire csak lehet a szélére. A tojás csúcsától számított pár cm-re már ne kerüljön ragasztó sem.

Óvatosan hajtsuk szét, és a legelső és a legutolsó tojást is ragasszuk össze. Csipesz segítségével rögzítsük, amíg köt a ragasztó.

Készen is volnánk!

Gyertek, készüljetek velünk a húsvétra!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s