újrahasznosítás · diy · festés · otthonra · promóció

Mini szünidő – akár otthon is

A nyár sokunknak a várva várt nyaralás és pihenés eljöttét jelenti. Vannak akik elutaznak, vannak akik nyaralójukba vagy telekükre ingáznak, és vannak, akik otthon a kertben, vagy a teraszon vakációznak.

Nemrég jutott eszembe, hogy a pihenésre is meg kell érni. Bizony, komoly elhatározás, hogy akkor most kikapcsolódom, és nem csinálok semmi mást. Csak a pihenést. Kimozdulás esetén a nyaralóban nem szerelek, pakolok takarítok. Szállodában nem telefonálok és nem telefont nyomkodok céges ügyben. Otthon nem mosok, teregetek, ruhát hajtogatok, és nem főzök, hanem kimozdulunk enni vagy rendelünk kaját olyan helyekről, amivel már rég szemeztem. És végre örömmel veszem birtokba a tavasszal, nyár elején felújított, megszépített kerti bútoraimat. Élvezem a nyarat, a pihenést! Velem tartotok?

IMG_7372

IMG_7318Ha esetleg még csak most állnál neki a fejújításnak – szigorúan nyaralási időn kívül, akkor nézzük át, hogy mire lesz szükséged lesz egy rattan bútor felújításához, átfestéséhez:

  • a rattan bútorra magára,
  • egy puha szőrű ecsetre,
  • matt krétafesték spray-re, esetleg alapozóra (ennek használatáról lejjebb olvashatsz), a festék spray-ben léte most nagyon praktikus, mivel a rattan fonásait, réseit nagyon egyszerű és gyors sprayfestékkel festeni,
  • matt lakkra, hogy a bútorod vízálló legyen, ha esetleg kint felejted egy-egy nyári napon a zuhéban.

IMG_7321Első lépés, ami a legfontosabb is egyben, a rattan előkészítése. A puha ecsettel tisztítsd ki a résekből a port és a szennyeződéseket. Langyos ecetes vízzel mosd le a keretet és hagyd teljesen megszáradni. Ha elöregedett már a rattan, akkor fontos alapozni. Így egyrészt adsz egy homogén alapot a festéshez, másrészt biztosítod, hogy ne szívja fel a festéket a rattan.

Azokat a rattan szálakat, melyek már elengedtek és csak dekorációs szerepük volt, vágd le. Ott pedig, ahol szétment a fonás vagy az illesztés, erős faragasztóval ragaszd össze újra.

IMG_7326A gondos előkészítést követően indulhat a festés! Mivel nekem most egy nagyon jó állapotú rattan székhez volt szerencsém, így a festéket egyenesen a tiszta felületre vittem fel.

IMG_7329

Ezt a festéket most két rétegben vittem a tökéletes fedés érdekében – részletfotókat lejjebb keresd – majd utána következhetett a lakkozás!IMG_7346

Amikor a lakk is megszáradt, használatba vehettem a széket. Pár jó magazin, egy kevés gyümölcs, egy csendes sarok és már élvezhettem is a mini vakációmat (most ugyan csak 5 percig, mert a gyerekek nincsenek táborban, de ez az 5 perc is csak az enyém volt :)).

IMG_7356

DSC_4767

IMG_7350

DSC_4775

De mielőtt Ti is belevetnétek magatokat a mini vakációba, fogadjatok el egy jó tanácsot tőlünk! Az Allianz Hungária Biztosító lakásbiztosítási csomagjaiban sok olyan választható fedezet is szerepel, mely elsőre talán eszetekbe sem jutna. Sőt, a biztosítást hétvégi házra, vagy telken álló nyaralóra is megköthetitek. A biztosítás nemcsak a viharokkal teli nyári hónapokban, hanem az év többi időszakában is védelmet nyújt nemcsak az időjárás okozta károkra, hanem betörés esetén is, vagy ha megrongálják az épületet. Így egész évben nyugodtak lehettek, hogy értékeitek biztonságban vannak. Az Allianz lakásbiztosításairól és annak kiegészítéseiről itt tudhattok meg többet!

A bejegyzésben szereplő vélemény a Masni Dekoráció saját véleménye. A bejegyzés az Allianz Hungária Zrt.-vel együttműködve jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s