dekoráció · diy · gyerekeknek · inspirációk · otthonra · promóció · tipp

Várd velünk stresszmentesen Te is a szeptembert!

Augusztus közepét, végét nagy izgalmak közepette éljük meg minden évben. Korábban magunk miatt, most pedig gyerekeink miatt pörgünk a szeptember eleje miatt. Évek után, mostanra eljutottunk oda, hogy ez az izgalommal, várakozással teli időszak inkább pozitív élmény, mint negatív, stresszes időszak. Régen volt egy megfoghatatlan rossz érzés bennünk… Mi miatt is? Ez az! Ezt már akkor sem tudtuk megfogalmazni, de valami félelem lehetett, hogy valamit elfelejtünk, valami elmarad, vagy rossz dolgot szerzünk be, vagy rossz döntést hozunk. Szerencsére már látom, hogy ezek a rossz dolgok is jó dolgok, csak még rossz szemszögből nézünk rá.

Ebben a bejegyzésben pár ötletet mutatunk Nektek, hogy higgyétek el, minden rendben van, mindent meg lehet oldani,  még bármit be lehet szerezni, semmihez sincs késő. Ehhez a feladathoz a Kika áruházakban megtalálható termékeket hívtuk segítségül.

A legtöbb gyerek olyat akar, amit a kis barátainál, rokon gyerekeknél látott. Ezzel szerintem nincs is semmi baj, vágyakozni jó dolog, és 1-1 dolgot a km hosszú listáról meg is kaphatnak. És persze a legújabbat mindenből. Na, ezt én már nem tudom lekövetni. Szeretek adni egy homogén alapot mindenhez, és azt lehet kiegészíteni a “mainstream” elemekkel. Szuperhősök és unikornisok nagyon jól mutatnak egy-egy alapdarabbal. Ráadásul ki mondta, hogy csak az irodai és asztali rendszerezők képesek megfelelően tárolni a dolgainkat?

Nézzünk körül bátran az áruházak különböző osztályain! Inspirálódjunk a konyha, nappali, ruhatárolás környékén. Kicsi, nagy, fonott, kerámia, műanyag, üveg vagy fém. Bármilyen lehet, sőt minél többféle textúra találkozik, annál izgalmasabb!

Pár évig még talán van esélyem, hogy én rendezhessem be a környezetüket. Talán ragad rájuk annyi, hogy később ők is meglátják a szépet, és olyan dolgokkal veszik majd körül magukat, ami nekik szépséget és boldogságot nyújt. Múltkor, a nagyfiam odahívott esti fürdés után a tetőablakhoz, hogy nézzek ki, milyen szép az ég. És elképzelhetetlenül gyönyörű volt, rózsaszínes, narancsos kékség. Tényleg reménykedem!

Szuperhősökre visszatérve. Vannak nekünk saját szuperhőseink is. Egy kis fantáziával, nem a megszokott módon, de ha lehet ilyet mondani, még jobb formában köszön vissza egy-egy hétköznapi tárgy. A fordítva felakasztott sáltartó vállfán nagyon megtalálta a helyét a táska is és néhány apró, de annál fontosabb kincs.

Próbálom a gyerekek birodalmát is a helyén kezelni. Persze, hogy meg tudok őrülni, amikor mindent csak elővesznek, és semmit sem raknak el. De egész ügyesen össze tudnak már pakolni. A 100%-os rendet nem követelem meg tőlünk (és ép idegek mellett nem is tudnám), de a rendszerre nagy hangsúlyt fektetek.

Ne keverjük össze az ecseteket a ceruzákkal, a könyveket a füzetekkel, az ilyen vackokat az olyanokkal. Szerencsére erre már ők is rájöttek, hogy én nem fogom nekik megkeresni a lila csillámos tollat, jobban járnak, ha oda rakják vissza a dolgokat, ahova való, és talán így meglelik.

Hacsak nem jöttünk még arra rá, hogy hogyan hajlítsuk meg a teret, akkor bizony előbb-utóbb megtelik a tér. Ilyenkor jönnek az ügyes és trükkös megoldások, mint pl. a polcra akasztható tároló. Jó barátunk!

Nagy a család, a teendő még több. Nem árt, ha mindenki képben van a többiek programjával, még ha csak nagyjából is. Ebből az ötletes képkeretből családi határidőnaplót készítettünk, és a letörölhető filc segítségével bármikor átírhatjuk. Nem kell életünk végéig keddenként focizni vagy szerdán úszni. 😉

Indokolatlan show-elemnek tűnhet, de mindennapi életünk része az aromaterápia. Felfokozott idegállapot, egy kis orrfolyás, a finom és hasznos illatok jó barátaink, elmaradhatatlan elem a párologtató nálunk.

Növények nélkül pedig nem élet az élet! Egy kaktusz pedig nagyon jó próbatétel lehet a gyerekeknek (is 😉 ), hogy megpróbáljanak életben tartani egy szobanövényt.

A bejegyzésben szereplő vélemény a Masni Dekoráció saját véleménye és saját termékpreferenciája. A bejegyzés a Kika áruházzal együttműködve jött létre.

Nyereményjáték!

A Kikával közösen egy nyereményjátékkal szeretnénk kedveskedni nektek. Gyertek a Masni Dekoráció Instagram oldalára, a részleteket ott találjátok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s