ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · falra · otthonra · partikellék · promóció

Papírcsillag dekoráció – olcsón, egyszerűen

Pár hete még legyintettünk, hogy ó, ugyan, hol van még a karácsony, de most már, lassan, de biztosan ráfordultunk a készülődési időre. Akik csak lassan szeretnének hangolódni, és túl sok(k)nak érzik a műhavas ajándékcsomagokat, azoknak (is) mutatunk egy elképesztően egyszerű ötletet, melyekkel pillanatok alatt különleges hangulatot varázsolhatnak otthonra.

A papírcsillagok, amellett, hogy csodásan mutatnak otthon – izzósorral vagy nélküle, remek ajándékötletek is, hiszen összehajthatók, könnyen csomagolhatók és szállíthatók is egyben. Ügyes gyermekkezekkel is készíthetünk ilyen dekorációt, melyet akár az adventi vásárba is vihetünk!

DSC_5577

DSC_5569

IMG_9690Amire szükséged lesz:

  • papírzacskók (uzsonnás zacskóként árulják, mi ezt használjuk)
  • letölthető sablonok (1 és 2 )
  • olló, ceruza, papírragasztó
  • lyukasztó / rigliző – opcionális
  • LED izzósor
  • szalag, amivel fellógatjuk

IMG_9692Töltsd le, nyomtasd ki és vágd ki a mintákat.

IMG_9693Rajzold át egy uzsonnás zacskóra úgy, hogy mindig a zacskó alján legyen az egyenes vonal és a csúcs legyen a zacskó tetején, majd vágd ki.

IMG_9695Egy csillaghoz kb. 7-8 papírzacskóra van szükséged, azaz ennyi egyforma mintára vágott zacskóra kell. Így vagy átrajzolod egyesével a mintát,  vagy hozzá fogsz egy készet a másodikhoz, és az alapján gyorsan kivágod. Ahogy tetszik :). A lényeg, hogy a végén, a nagyobb csillagokhoz 8, a kisebbekhez 7 mintára vágott zacskód legyen. 

IMG_9696Jöhet a ragasztás! Fektesd magad elé a kivágott zacskókat úgy, hogy az alja legyen feléd. A zacskó közepére középre és alulra, húzz egy-egy ragasztócsíkot és fektesd rá a következő, ugyanúgy álló zacskót! Ezt ismételd addig, amíg el nem fogynak a zacskók! Az utolsó zacskót, amit felragasztasz, már nem kell ragasztózni. 

IMG_9697Ha szeretnél LED-es izzósort fűzni a csillagba, akkor most lyukaszd ki alul a zacskótornyot. Ha nem szeretnél, akkor ezt a lépést kihagyhatod :).

IMG_9698

IMG_9699Felül, ahol majd összehúzzuk a csillagot, mindenképpen lyukaszd ki a legfelső és a legalsó papírzacskót, de riglizni nem kötelező :).

IMG_9700Fűzd be az izzósort az alsó lyukba, majd amikor szétnyitod a csillagot, akkor rendezd el egyenletesen az égőket a csillag szárain belül. 

Már csak a szalag akasztó hiányzik, fűzd be az első zacskó felső lyukjába, nyisd szét a csillagot, majd fűzd be a hátsó zacskó felső lyukba és akaszd fel a  kész csillagdekorációdat!

DSC_5549

DSC_5542

DSC_5538

Csodás készülődést kívánunk Nektek!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne. Korábbi Praktiker blogra készült anyagaikat ITT gyűjtöttük össze, nézd meg őket – érdemes!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s